Der er lagt et stort program, når Torvedage skydes i gang.

Det er Konge i Gråsten

Den kommende weekend er på alle måde kongelig i Gråsten. 

De årlige Torvedage finder sted fredag og lørdag med titlen Det er Konge. 

Skulle nogen være i tvivl, er anledningen, at Danmark hen over årsskiftet fik en ny konge og dronning. Parret har netop afsluttet deres sommerophold på Graasten Slot, der nu er befolket af Dronning Margrethe med familie.

Fredag klokken 9.00 åbner borgmester Erik Lauritzen ballet ved at klippe snoren og erklære Torvedagene – som finder sted fredag og lørdag – for åbne. De politiske partier over hele spektret har boder og snakker med borgere begge dage på Torvet.

Musik på Torvet

Butikkerne bugner af gode tilbud. Der er streetfood i gaderne med cereal, pølser, pizza, øl, grøntsager og alt godt fra havet til varierende smagsløg af enhver art. 

Det kan lade sig gøre at få sat håret og at bage pandekager og snobrød sammen med spejderne ved værtshuset Den Gamle Skomager. Der er modeshow, cirkus, børnekræmmermarked og ballonsjov.

Der er forskellige former for underholdning som Matroserne, O’Driscoll & Friends, Gitte Kristensen, Det andet Band, Dance All Over og Danmarks bedste Benny, som er en uforlignelig parodi på Benny fra Olsen Banden, så Skide Godt Egon vil lyde i Gråsten. 

Den Kongelige Livgardes Musikkorps underholder på Torvet fredag klokken 13-13.45.

Lørdag er der kørestolsringridning med optog fra P-pladsen ved brandstationen til Torvet og videre til Jernbanegade, hvor kørestolsringridningen finder sted. 

Abba

Back to Waterloo med Abba Revival går over scenen på Torvet i anledningen af, det er 50 år siden, det verdensberømte popband vandt det internationale melodi Grand pris. Senere optræder Sixpack Blusband hos skomageren. For at det ikke skal være løgn, varer det hele to dage, så går man glip af noget fredag, kan det forsømte indhentes lørdag.

“Kongekronen går igen i gadepynten og i byens butikker. Vi arbejder med en drejebog, men hvert år med nyt tema. I år var det oplagt med kongetemaet,” siger Morten Latter fra Styregruppen under Gråsten Handel, der hvert år lægger sig i selen for at komme på nye påhit til Torvedagene. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 31. juli 2024

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.