Sofie og Johan Alsing blev gift i 1948, og kan fejre kronjuvelbryllup.

Ægtepar drev landbrug med otte køer, heste, grise og høns

Sofie (100 år) og Johan Alsing (98 år) , Broager Plejecenter, tidligere Nybøl, har kronjuvelbryllup søndag den 26. november.

Ægteparret drev i mange år et mindre landbrug på Nybølmark.

Sofie Alsing er født i Fiskbæk Skov og er ud af en søskendeflok på tre, hvor hun var den ældste.

Som barn gik hun i skole i Ladegårdskov. 

“Som barn gik jeg i skole i Ladegårdskov. Dengang i 1930 gik alle børn i træsko, men jeg gik i gummistøvler.

‘Hvornår får du træsko’, spurgte de andre børn. “Det får jeg, når min mor får solgt sine ænder”, svarede jeg, “Dengang var pengene små”, erindrer Sofie Alsing, som har et opmærksomt blik og let til latter.

Efter skoletiden kom hun på Gråsten Realskole.

Efter nogle år, hvor hun tjente på forskellige gårde, blev hun i 1948 gift med Johan Alsing, og parret købte en mindre gård på Nybølmark, som de drev med otte køer, heste, grise og høns. Det var også et landbrug med en stor køkkenhave.

Gården drev de som et mønsterbrug, nøjsomt og ved hårdt arbejde.

Gården blev solgt i 1990, og parret købte hus i Nybøl, hvor de boede i 30 år. For et år siden flyttede ægteparret på plejecenter i Broager, og her nyder de deres otium.

“Vi har haft et jævnt og muntert liv på jord. Vi har aldrig været alvorligt syge, men kun haft lidt småskavanker. Ægteskabeligt har vi haft det meget godt”, lyder det fra Sofie Alsing, som er udstyret med en god hukommelse.

Selv om synet og bentøjet ikke er så godt mere, følger de stadigvæk godt med i, hvad der rører sig omkring dem og ude i verden.

I hjemmet er der opvokset en datter, Britta. Desuden har de tre børnebørn og otte oldebørn.

Der er åbent hus om eftermiddagen fra 14.30 til 16.00. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 24. november 2023

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.