Godt 100 mennesker til borgermøde om Torvecentret

Bov Lokalråd samlede over 100 mennesker til borgermøde om udviklingsplanerne for Padborg Torvecenter.

Efter en kort præsentation fortalte næstformanden, Peter Damgaard Madsen, om Bov Lokalråd samt de lokale foreninger Frøs­lev Padborg, Bov Smedeby Kruså samt Lyre­stien og Fritidsparken. 

Projekt Kruså Vand­mølle blev også berørt, og herefter gik man i gang med at fortælle om Torvecentret.

Borgerne blev præsenteret for et dispositionsforslag, der viser det samlede koncept for omdannelsen af Torvegade og Padborg Torvecenter. 

Der lægges op til et nyt trafikalt flow med ensretning, opprioritering af plads til gående og ophold samt fastholdelse af mulighed for parkering i Torvegade.

“Der bliver foreslået en klar og stærk grøn profil samt en karaktergivende belægning og belysning, der vil få Padborg Torve­center til at markere sig som et helt særligt byrum og som hele Lyre­områdets handelsgade”, fortalte Kasper Espersen, der er byplanlægger i Aabenraa Kommune.

Millionplan

Efter det første borgermøde, der blev holdt i januar 2020, nedsatte man en arbejdsgruppe. 

Gruppen har arbejdet med en udvikling af Torve­centret i fællesskab med Aabenraa Kommune. Der er blevet udarbejdet visioner og idéer, hvor bygningsejerne, Bov Lokal­råd og andre relevante interessenter er blevet inddraget. 

I 2021 besluttede det daværende udvalg, Vækst for Land og By, at afsætte 7,3 millioner til udvikling af Torvecentret. 

I foråret 2023 blev der blevet tilknyttet et rådgiverteam, der skal bringe projektet tættere på en realisering. 

Der er siden blevet arbejdet videre med dispositionsforslag og anlægsprogram i realiseringen af 1. etape.

På borgermødet fik borgerne en større indsigt i planerne.

“Det skal pointeres, at det ikke er hele planen, der kan realiseres for de afsatte midler, men den første etape”, fortalte Kasper Espersen.

En af de større nyheder bliver, at det skal være nemmere at finde vej til Torve­centret og en såkaldt wayfinding skal etableres – bl.a. fra Told- og Grænse­museet og fra indfaldsveje. Fra Super­Brugsens side bliver der ligeledes åbnet mere op, så centret står mere tydeligt frem.

Aftenen sluttede af med flere gode spørgsmål fra salen. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.