Cykelhandler i Gråsten, Torben Nielsen, søgeren kompagnon, der kan føre butikken videre gennem en længere årrække.

Cykelhandleren søger en kompagnon

Cykelhandler Torben Nielsen, Fri Bike Shop i Gråsten, ønsker at udvise rettidig omhu og søger derfor en kompagnon.

“Jeg har været her i 30 år, og jeg bliver 62 år næste gang, så jeg tænker, det ville være godt med en kompagnon i butik og værksted. 

Forretningen kører fint. Der er helt klart basis for en cykelforretning i Gråsten, og skal jeg have én, må jeg også begynde at se mig om efter en kompagnon nu,” siger Torben Nielsen.

Han vil gerne arbejde side om side med en ligesindet og sætte vedkommende ind i tingene, så forretningen er sikret, når han selv trækker sig tilbage i løbet af en årrække. 

Han regner med i hvert fald at drive butikken videre i fem år endnu – som kompagnon eller eventuelt som ansat.

Klejnsmed

Selv er Torben Nielsen uddannet klejnsmed og flyttede til Gråsten fra Aabenraa, da han blev cykelhandler og cykelsmed i slotsbyen. 

Han har en svend og to fleksjobbere til hjælp.

“Det ville være dybt tragisk, hvis ikke Gråsten havde en cykelbutik. Der kommer kunder fra et stort opland som Får­hus, Bolders­lev, Ting­lev, Rødekro og Aabenraa. Jeg synes, graastenerne er gode til at bakke op om deres butik, men det er også væsentligt, hvis vi skal undgå yderligere butiksdød i midtbyen,” formaner cykelhandleren, der har været butiksdrivende i Gråsten i tre årtier.

Han er del af Fri Bike kæden og forhandler cykler i alle varianter. Der er kommet en hel cykelbølge med mænd i stramme trikoer, der cykler landevejene tynde på racercykler, mountainbikes i skovene for ikke at tale om e-bikes, der er den helt stort dille.

“Jeg er på Bosch-kurser i teknologien med jævne mellemrum. Har man ikke e-bikes, er det ensbetydende med, du ikke følger med udviklingen. Så kan du ikke have en butik i dag,” siger Torben Nielsen, der kan tale med om, cykling og udstyret til det er undergået voldsomme forandringer gennem tiden.

Derfor vil han også gerne have en person ind i butikken, der kan sætte sig nøje ind i tingene, før vedkommende overtager stafetten og fører Fri Bike Shop i Gråsten videre. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.