Artikelbeskrivelse

En dygtig og ambitiøs kok

Af Søren Gülck
Der er ingen undskyldning for at gå sulten fra bordet, når man har været på besøg på spisestedet CaFeodora ved Gråsten Havn.
Med et større a la carte udvalg samt store aftenbuffeter burde der både være udvalg og mængder nok til at mætte selv de største bæltestørrelser.
Bag CaFeodora står 49-årige Wael Majed, som er født i Libanon, hvor hans familie i generationer ernærede sig som bagere.
Flere års borgerkrig betød, at Wael Majed i 1980’erne levede lidt af en omtumlet tilværelse. Ofte måtte han være opfindsom for at klare sig i en barsk hverdag, og jævnligt gik han til hånde på et bilværksted for at tjene til dagens fornødenheder.

Startede som opvasker

Wael Majed valgte som 20-årig at forlade hjemlandet for at rejse til Tyskland, hvor han fik asylophold i Flensborg.
Det var en svær tid, men en dag fik han tilfældigt tilbudt job som opvasker på en italiensk restaurant i fjordbyen. Restauranten lavede klassiske iItalienske retter og naturligvis også pizza.
Han fik stor begejstring for det italienske køkken. Restaurationschefen opdagede hans medfødte talent for at svinge dejen til en ægte pizza, så Wael Majed avancerede til at arbejde i køkkenet.
Det blev siden til forskellige job i Flensborg, hvor han sugede viden til sig i forskellige restaurantkøkkener.

Kærlighedens vej

Efter nogle år mødte Wael Majed den danskfødte Gitte fra Sønderjylland. De blev forelsket og blev i 1994 gift på Tinglev Rådhus. De flyttede til Padborg, hvor Gitte stammer fra og fik i 1995 sønnen Emilio.
Siden arbejdede Wael Majed som kok på forskellige restauranter i Danmark blandt andet Frøslev kro og Cafe Storm i Gråsten.
I 2012 fik Wael Majed mulighed for at forpagte CaFeodora.
”Det var en kæmpe udfordring at blive selvstændig, men jeg har aldrig fortrudt, at jeg påtog mig ansvaret.
”Starten var vanskelig. Der var langt mellem gæsterne, så jeg tog selv fat i køkkenet, serverede og hyggede om kunderne, når tiden var til det”, fortæller Wael Majed, som hurtigt fik succes.
”Det krævede tålmodighed, vilje, kvalitet og vedholdenhed. Kunderne vendte tilbage”, erindrer Wael Majed, som har mange italienske specialiteter på spisekortet, men også husets hverdags- og weekendabuffet er faldet i god jord hos kunderne.
Restauranten har gennem årene fået nyt inventar og indretning og der er blevet plads til flere spisegæster.
Fire år efter overtagelsen er der ofte fuldt hus på CaFeodora.
”Selv på hverdage er det ofte nødvendigt at bestille bord” siger en glad Wael Majed, som har 11 ansatte i restauranten.
En af dem er Lisa Christine Zerina Andersen, som er spisestedets lille guldfugl.
”Hun tager imod kunderne og sørger for, at gæsterne befinder sig godt. Hende kan vi slet ikke undvære”, siger både Gitte og Wael Majed. 

Gitte, Wael Majed og deres søn Emilio og Lisa Andersen. Foto Søren Gülck

Gitte, Wael Majed og deres søn Emilio og Lisa Andersen.
Foto Søren Gülck