Indlæser Begivenheder

Rejseleder: Pastor emeritus Paul Møller, Kollund

Tirsdag den 2. april

Efter opsamling kører vi over Bad Oldesloe og Ratzeburg til Schwerin, hvor vi får en rundvisning på slottet.

Efter frokost kører vi tværs igennem det Mecklenburgske landskab til Stralsund, hvor vi indlogerer os på Maakt Hotel, Stralsund, hvor vi spiser aftensmad.

Onsdag den 3. april 

Hele dagen er helliget Rügen. Vi kører op til den nordlige spids, Kap Arkona, hvor vi bestiger den gamle Jaromars borg, som var et slavisk tempelanlæg, som var indviet til guden Svantevit og som danskerne med biskop Absalon og Kong Valdemar i spidsen indtog i året 1168 og dermed gjorde Rügenserne kristne.

Derefter kører vi sydpå til  en af Rügens mest kendte seværdigheder, nemlig Königsstuhl og den 117 meter høje kridtklint, hvorfra man i klart vejr kan se til Bornholm.

Vi fortsætter til havnebyen Sassnitz, hvor vi kan fornemme kontrasten til Skandinavien.

Derefter kører vi ned langs kysten for at se verdens længske bygningsværk, nemlig KdF Seebad, som også er kendt som Rügens kolos. Det er en 4,5 km lang bygning med ferielejligheder til 20.000 mennesker.

Vi slutter dagen med at køre ned til den berømte strand ved badebyen Binz.

Torsdag 4. april

Om formiddagen tager vi på byvandring i Stralsund. Byen, som blev grundlagt i det 13. århundrede, er rig på seværdigheder på grund af dens glansfulde periode som den mægtigste hansestad i Østersø-området – næst efter Lübeck. Byen er på Unescos Verdensarvsliste.

Vi besøger Mariekirken, der med sine 104 meter byder på en fantastisk udsigt over byen.

Vi skal også se Nikolaikirken, som indgår i de nordeuropæiske teglkirkers rækker. Der er tydeligt mindelser til Lübeck og for den slags skyld også Haderslev Domkirke.

På vores videre vandring kommer vi forbi Commandantenhaus, som indtil 1815 var residens for den svenske bykommandant. 

Efter frokost er resten af eftermiddagen til fri afbenyttelse. 

Fredag 5. april

Efter morgenmad kører vi til Rostock, hvor vi foretager en byvandring og ser interessante bygninger i den gamle bydel. Derefter kører vi over Bad Doberan og Heiligendam. Hjemturen går over Wismar, hvor vi gør et kort ophold. Vi forventer at være tilbage i Sønderjylland ved 19-tiden.

4.495,- pr. person i dobbelt værelse. Tillæg for enkeltværelse 600,-

Prisen inkluderer: 3 overnatninger på hotel med halvpension, udflugter og entré, bustransport og afgifter til rejsegarantifond. Frokost er ikke inkluderet i prisen.  

Opsamling

Kl. 7.00 Alsion i Sønderborg
Kl. 7.20 Ahlmannsparken i Gråsten
Kl. 7.50 Bov Kirke

Tilmelding

Tilmelding til Helle Blindbæk på hebl@privat.dk eller telefon 4040 6077

Del dette på din fortrukne platform