Indlæser Begivenheder

Afstemningsfest

Søndag den 9. februar 2020, kl. 13.00 – kl. 18.00

Oplev den originale afstemningsfest i de samme lokaler fra 1920. Genskaber mange lokale foreninger den store afstemningsdag. 10. februar 1920 var nemlig dagen, da sønderjyderne stemte, om de ville være danske eller tyske.

Der deltager sangere fra KOR 92, folkedansere, ride klubben, Spejderne, HP Hanssen, Lokalhistorisk Arkiv Sundeved. Alle vil opleve sønderjyske kager fra dengang. Vi inviterer publikum til at møde op i tøj, der ligner datidens klædedragt. Det er dog ikke et krav.

Foredrag med forfatter Linda Lassen fra Gråsten der har kigget i det lokalhistoriske Arkiv Sundeved og fundet materiale, så hun kunne sætte sig til tasterne og skrive bogen “Men sko må jeg ha” om vandrelærerinde Henriette Gubi.

Foredrag med Arne Jessen der til daglig guide på Historie Centret Dybbøl Banke.

Derefter går vi i fakkeloptog gennem byen. Ved genforeningsstenen tager vi os en lille forstærkning og fortsætter til kirken. Her sætter vi faklerne ved mindestenen for sognets faldne under Første Verdenskrig. Vi slutter af med en mindegudstjeneste i kirken.

Gratis adgang! Der er plads til 150 deltagere.

Derfor er tilmelding nødvendig. Det er efter “først til mølle” princip. Tilmelding til afstemningsfesten
søndage den 9. februar 2020.
Starter tirsdag den 7. januar 2020 kl. 8.00. De første 150 mail der kommer ind. Med navnet på hvem du søger billetter til, efter kl. 08.00. Får tilsendt en adgangsbillet. En billet et navn. Du må gerne sætte flere navne på samme mail. Du er først tilmeldt når du har fået en adgangsbillet med dit navn. Medbring billetter via mail på mobilen eller papir. Vi gør det på mail, for at alle har lige muligheder for tilmelding.

Tilmelding: afstemningsfest@gmail.com

Gennemføres med støtte fra Sønderborg Kommune

Del dette på din fortrukne platform