Vejrprofet Mikael Jarnvig kommer til Gråsten.

Vejrprofet gæster Gråsten

Kultur i Gråsten inviterer mandag 29. januar til foredrag med vejrvært Mikael Jarnvig i Ahlmannsparken. 

Vejrvært Mikael Jarnvig vil i sit foredrag gøre deltagerne klogere på jordens og vejrets forandringer. Hvad er reelle problemer, og hvornår er det bare ganske almindeligt omskifteligt vejr? Få styr på fup og fakta i klimadebatten med Danmarks måske mest velkendte meteorolog.

Mikael Jarnvig går i dybden med, hvad der sker med vejret og klimaet i disse år. 

Desuden forklarer han, hvad der er forskellen på de to. 

Klimaændringerne bliver ofte omtalt i flere sammenhænge, så det kan være svært at finde hoved og hale i alle de informationer, der skyller ind over os. Men hvor mange tilfælde er reelle klimaændringer, og hvor meget er ganske normalt vejr, der bare bliver blæst op til at være “verdens ende”…? Mikael Jarnvig vil fortælle, hvad der er målt, konstateret og videnskabeligt holdbart. 

Ud fra videnskabelig viden og prognoser vil han også forklare, hvad der kommer til at ske med vejret i nær fremtid nationalt og internationalt – og hvilke konsekvenser får disse ændringer? Han fortæller også om årsagerne til klimaændringerne. Er de naturlige og tilfældige, eller skyldes de menneskers adfærd? Foredraget, som er ledsaget af både grafik og fotos, er ikke på et højt videnskabeligt niveau. Tilhørerne behøver derfor ikke videnskabelig forhåndsviden for at kunne følge med, tværtimod. Det henvender sig til helt almindelige unge og voksne, der gerne vil have styr på de grundliggende begreber og mekanismer i klimaets virkemåde. Forhåbentlig vil tilhørerne også få en fornemmelse af størrelsen, tidsskalaen og konsekvenserne af klimaforandringerne. Ligeledes vil løsningen på klimakrisen også tone tydeligt frem. Der vil være rig mulighed for at stille masser af spørgsmål om klima og vejr.

Mikael Jarnvig er født i 1954, er uddannet meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut på Københavns Universitet. Han har arbejdet med vind og vejr siden 1976 og har været vejrvært i DR siden 2013. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 18. januar 2024

Skrevet af
Jørgen Chr. Clausen

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.