Artikelbeskrivelse

Valdemarshus gør en forskel!

Af Ditte Vennits Nielsen
Det behøver ikke være kedeligt at være borger i gl. Bov kommune. Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter lever på bedste vis op til deres navn – for der bliver gjort rigtigt meget for brugernes sundhed med masser af forskellige aktiviteter alle ugens 5 dage både formiddag, eftermiddag og aften.
Først og fremmest undervises der i forskellige typer gymnastik: sjov motion, balance gymnastik, smidighedsgymnastik, stolegymnastik og gymnastik for borgere som har KOL.
Bente Pedersen fra kommunen og andre instruktører gør hvad de kan for at give deltagerne de rigtige åndedrætsøvelser samt styrke- og konditionstræning til netop den type gymnastik, der opfylder de forskellige behov, og det foregår til god musik, som der kan synges med på. Der er lavet en aftale med Rønshave Plejehjem, hvor Valdemarshus efter endt genoptræning, forsætter med vedligeholdende træning, for dem der har et behov, og Rønshave stiller gerne med en ledsager.
Ud over gymnastik afholdes der 2 gange om måneden bankospil, hvor der spilles om pengepræmier. Der tilbydes ligeledes kortspil, hobbystue, højtlæsning, gåture, sang, dans og meget mere – og der serveres altid en tår kaffe bagefter, hvor der er mulighed for at hyggesnakke og ordne verdenssituationen. Netop det sidste gør en kæmpe forskel for brugerne.
2 af brugerne Erna og Ulla fortæller, at de godt nok synes det er lidt tidligt at stå op de morgener, der er gymnastik, men det er det hele værd, for de får så meget ud af det og det giver så meget, at de for alt i verden ikke vil undvære det – en fantastisk reklame for Valdemarshus.
Valdemarshus emmer af god stemning, hvor alle hjælper hinanden, hvis det er påkrævet. Det er ikke kun et pænt sted men også et meget brugervenligt hus. Faciliteterne er helt i top, både for gangbesværede, synsindskrænkede osv. – ja det er gennemført og gennemtænkt, og det er muligt at blive hentet i bus.
Når man oplever den glæde og positive ånd, der hersker i og omkring Sundheds- og Aktivitetscentret, så er man ikke i tvivl om, at kommunen sparer mange penge. De mange frivilliges indsats er medvirkende til, at brugerne får et bedre og mere indholdsrigt liv med færre lægebesøg til følge.
Det er godt vi har sådan et skønt tilbud til vores borgere her i kommunen.

Fakta:

Valdemarshus er et Sundheds- og Aktivitetscenter,
der lægger vægt på borgernes sundhed, velvære
og trivsel. Der er forskellige aktiviteter ugen igen-
nem både formiddag, eftermiddag og aften.
Aktiviteterne planlægges af og udføres i høj grad af en
stor skare af frivillige ildsjæle. De frivillige er organiseret
under et brugerråd/bestyrelse samt et husråd.
De frivillige samarbejder med de ansatte fra Aabenraa Kommune