Artikelbeskrivelse

Usædvanlig sportskarriere på 56 år er nu afsluttet

Af Flemming Nielsen
På generalforsamlingen i sportsklubberne Frem/EKIF i Egern­sund tog veteranen, Asmus Carstens, ikke imod genvalg som medlem af fodboldudvalget og som bilagskontrollant.
Dermed sluttede den tidligere brugsuddelers usædvanlig langs karriere for sporten i Egernsund. Ikke færre end 56 år blev det til – og den rekord er der næppe mange frivillige idrætsledere, der overgå.
Som kun 18-årig blev Carstens valgt ind i Frems bestyrelse – dengang var der kun fodbold på programmet.
Tre år senere valgtes han til formand – ikke mindst på de unge medlemmers stemmer. De ældre kaldte det “et kup”, men valget blev startsskuddet til en lang og uegennyttig indsats for Egernsund.
Det begyndte med fodbold, men med Asmus Carstens ved roret kom også badminton, gymnastik og bordtennis til.
I 1995 stoppede veteranen som formand efter 33 år og overlod posten til Ib Funder-Nielsen, men Asmus Carstens fortsatte som formand for fodboldudvalget, hans hjertebarn.
Tommy Clausen blev Asmus Carstens’ afløser som formand for fodboldudvalget i 2002 og han fortsatte som menigt udvalgsmedlem.
Udover at være “mister fobul” i over et halvt århundrede i Egernsund, har Asmus Carstens været ungdomstræner, kampfordeler, aktiv ved det ugentlige lottospil og meget mere. Gennem årene har mange egernsundere undret sig over, hvordan ét menneske kunne overkomme SÅ meget frivilligt arbejde.
Den nu forhenværende “mister fobul” har modtaget hædersbevisninger fra både JBU og DBU – og som en sportens ildsjæl var han også et smut forbi dronningen. 

Der var gaver til Asmus Carstens, da han endegyldigt takkede af fra det frivillige arbejde i Egernsund. Foto Flemming Nielsen

Der var gaver til Asmus Carstens, da han endegyldigt takkede af fra det frivillige arbejde i Egernsund.
Foto Flemming Nielsen