De to indehavere af A-T Boligservice, Troels Petersen og Allan Clausen, sammen med den nyuddannede tømrer, Jeppe Sebastian Drabsch Jensen.

Ung udlært tømrer nyder den friske luft

21-årige Jeppe Sebastian Drabsch Jensen er udlært tømrer ved A-T Boligservice. Han er glad for, at meget af jobbet foregår udendørs.

Jeppe Sebastian Drabsch Jensen færdiggjorde forleden sin uddannelse og blev udlært tømrer. At han glæder sig over det, er der flere grunde til. Lønnen er bedre, opgaverne sjovere og friheden større. 

“Det er fedt at have fået noget mere ansvar og vise, hvad man kan,” siger han.

Det visuelle er bedst 

Da han var færdig med folkeskolen, vidste han med det samme, at gymnasiet ikke var den rette vej for ham. 

“Der gik det op for mig, at jeg skulle være tømrer. Jeg sprang let og elegant over alle gymnasieuddannelserne, fordi jeg var så skoletræt.” 

Det er ikke tilfældigt, at det er netop tømrerfaget – af alle håndværksfag – Jeppe har valgt.

“Tømrerfaget lød mest spændende på grund af det visuelle i det. Hvis man f.eks. laver et tag, kan du hurtigt se, at der sker noget. Du kan virkelig se, at du kreerer et eller andet.”

Tagprojekter og frisk luft 

Af de adskillige forskellige projekter, der er at tage af, holder han mest af tagprojekterne. Igen er der et par naturlige grunde til, at det forholder sig sådan. 

“Det jeg bedst kan lide, det er at være i gang. Mit yndlingsprojekt er tagarbejde, fordi man ikke skal fifle med en masse småting. Det gør mig ikke så meget om det regner.” 

Så længe det er udendørs, er han glad for projektet.

“Det kan jeg bedre lide end at montere et køkken.” 

Efter sin lærlingetid er han er glad for at kunne fortsætte ved A-T Boligservice som udlært tømrer, men det er ofte en god idé at have erfaring fra flere steder. Derfor ser han det ikke som usandsynligt, at han på sigt skal prøve kræfter med andre firmaer. Hvornår det skal ske, er endnu uvist. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72