Direktør Jesper Schimann Hansen Arkivfoto

Direktør Peter Therkelsen Arkivfoto

Transportbranchen er ramt af Corona-krisen

Godt to uger inde i Corona-krisen er transporterhvervet i Padborg mærket.

“Vi lider ikke endnu, men vi er så småt begyndt at få nedgang i aktiviteterne”, fortæller direktør Peter Therkelsen fra H. P. Therkelsen A/S i Padborg, der er en af de største transportører af fersk gods. 

Selv om statsministeren bad danskerne om ikke at hamstre, skete præcis det modsatte. Efter de første udmeldinger om nedlukning af Danmark så hamstrede befolkningen i stor stil. Det betød, at der hurtigt var tomme hylder. Det gav stor travlhed lige efter. 

“Nu ser vi så konsekvensen heraf. Det har bevirket, at vi har meget mindre gods at transportere nu. For folk har fyldt lagrene op. Det er stort set det samme billede nationalt”, fortæller Peter Therkelsen.

Der varsles endnu ingen fyringer i firmaet. Ca. 35-40% af disponenterne er sendt hjem for at arbejde derfra, og det fungerer egentligt fint. På den sociale side halter det, men humøret er stadig højt.

“Vi ser alvorligt på situationen. Vi er meget opmærksomme på problemerne. I starten var der lidt indlæringsproblemer omkring grænselukningen, men vi oplever faktisk ingen problemer med godstrafikken nu”, siger Peter Therkelsen, der glæder sig til at tingene normaliseres igen.

God dialog

Direktør i Padborg Transportcenter, Jesper Schimann Hansen, fortæller, at transporterhvervet har en god dialog med både de danske og tyske myndigheder. De forsøger at løse udfordringerne i fællesskab, og det er transportbranchen naturligvis glade for. 

Fra tysk side er der lavet et pendlerdokument, som man kan få udleveret ved det tyske politi, udfylde og ligge i forruden på bilen. Det bevirker, at trafikken glider lettere fra Tyskland ind i Danmark. 

“Det kunne være super, hvis man havde det samme den anden vej”, siger Jesper Schimann Hansen.

“Transportfirmaerne i Padborg tager ansvar. Der er virkelig lavet mange gode tiltage for at passe på medarbejderne. Der er indført skiftehold, mere plads mellem medarbejdere på kontorerne, hjemmearbejdspladser til dem der kan det, og der bliver tænkt på papirbehandlingen”, siger Jesper Schimann Hansen. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80