Louise Johnsen, bestyrelsesmedlem i Gråsten Forum.

Skaterbane i Gråsten gør klar til at rulle

Under udarbejdelsen af bystrategien for Gråsten stod det klart, der mangler byrum for unge mennesker. 

Selv har de unge udtrykt ønske om skaterbane, hvor de kan “hænge ud” og være aktive efter skoletid. 

Det har Gråsten Forum taget op. Skaterbanen er ved at tage form på papiret. Den tænkes placeret på græsarealet ved Gråsten Skole tæt på ungdomsklubben og byens badmintonhal i grønne omgivelser med rige udfoldelsesmuligheder. Den er 590 kvadratmeter og opføres i beton.

“Vi har fået lavet et udkast til banen og placeret den, så vi mangler bare at få den lavet. Det skal være muligt at skate og køre på løbehjul, BMX cykel og rulleskøjter på banen, som er uden dørs. Haderslev og Sønderborg har fine inden dørs baner,” fortæller Louise Johnsen fra Gråsten Forums bestyrelse.

Populær

Skaterbaner er en populær udfoldelsesmulighed blandt unge. De repræsenterer en ny bykultur, hvor man mødes og udfolder sig, når man har lyst og tid. Målgruppenn er 10-16 år 5.-10. klasse. Skaterbanen bliver lavet i flere niveauer med forskellige hældninger og udfordringer til unge, der godt kan lide at rulle på hjul.

Tilbage står arbejdet med at finansiere en skaterbane i Gråsten.

“Den kommer til at koste i omegnen af to millioner kroner. Kommunen vil give et tilskud på 250.000 kroner,” fortæller Louise Johnsen, der netop har sendt fondsansøgninger afsted.

“Vi glæder os meget til at kunne præsentere en spritny skaterbane for ungemiljøet i Gråsten og omegn. Der er et stykke vej endnu, men vi skal nok komme i hus med projektet,” siger Louise Johnsen, der satser på, Gråsten med god vind i sejlende får en skaterbane i løbet af 2024 ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 8. november 2023

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.