Artikelbeskrivelse

Sexoverfald på ung kvinde på Rønshoved Højskole

Af Steen Ole Hedelund Jørgensen
En 26-årig mand fra udlandet er blevet varetægtsfængslet til 24. februar efter et påstået sexoverfald på Røns­hoved Høj­skole natten mellem fredag og lørdag.
En yngre kvinde også fra udlandet anmeldte sexoverfaldet til politiet tidligt lørdag morgen. Politiet anholdte manden lørdag. Han blev fremstillet i grundlovsforhør og fængslet søndag.
Ved grundlovsforhøret krævede senioranklager i Syd- og Sønder­jyllands Politi, Lars Viereck, manden varetægtsfængslet i fire uger. Dommeren valgte kun at fængsle den unge mand i 10 dage, fordi der kun blev fremlagt meget sparsomme og foreløbige oplysninger i retten.

Sexoverfald efter fest på højskolen

Politiet vil ikke give detaljerede oplysninger om den formodede overfaldsmand og kvinden, der anmeldte et påstået seksuelt overgreb.
Efter avisens oplysninger er de to udlændinge i øjeblikket begge elever på Røns­hoved Høj­skole. De deltog i en elevfest på højskolen fredag aften, kom i snak og gik ind på et værelse. Her forgreb den unge mand sig efter kvindens anmeldelse og de foreløbige afhøringer sig seksuelt mod hende.
Politiet har sigtet den udenlandske mand for med tvang at have tvunget sig til anden kønslig omgang end samleje.
Politiets undersøgelser vil afgøre, om sigtelsen skal udvides til fuldbyrdet samleje.

Tilbud om krisehjælp

Rønshoved Højskole har tilbudt alle elever psykologisk krisehjælp. Det oplyser højskolens bestyrelsesformand, pastor emeritus Erik Jakob Petersen fra Gelsted på Vestfyn.
”Det er med stor bekymring og rystelse, at vi har erfaret, at politiet har indledt en efterforskning i en sag om seksuel krænkelse foregået på vores højskole”, lyder det fra formanden.
Han tilføjer:
”Vores fokus og tanker er lige nu rettet mod den krænkede, vores elever og medarbejdere. Vi tilbyder i øjeblikket de elever, der ønsker det, psykologhjælp.

Manglende opsyn

Flere elever har tidligere og også nu efter det påståede sexovergreb kontaktet avisen og kritiseret, at opsynet på Røns­hoved Høj­skole er mangelfuldt bl.a. i den del af højskolen, hvor sexoverfaldet efter det oplyste skete.
Kritikken går ud på, at elever, der har værelser uden for hovedbygningen, ofte føler sig chikaneret af andre elever, fordi skolens opsyn ved fester efter elevernes oplysninger til avisen ikke er tilstrækkeligt og betryggende.
Avisen har forelagt kritikken for forstanderparret Nina og Thue Kjærhus og bestyrelsesformand Erik Jakob Petersen, men ingen har svaret på avisens spørgsmål om opsynet. 