Kirke- og kulturmedarbejder i Bov Sogn, Camilla Riis.

September-konfirmationer i Grænsehallerne

Da coronakrisen ramte Danmark i midten af marts, stod det hurtigt klart, at konfirmationerne måtte udskydes. 

Mange konfirmationer afvikles derfor i august og september, typisk i mindre hold med flere konfirmationer samme dag.

I Bov Sogn har man valgt at tænke ud af boksen, så konfirmanderne får mest muligt ud af dagen trods de mange corona-regler, der stadig er gældende. 

Sognet har derfor besluttet af afholde årets konfirmationer i Grænsehallerne, hvor der er mere plads.

“De går i forvejen på kompromis, så det skal de ikke gøre yderligere,” siger Camilla Riis, kirke- og kulturmedarbejder i Bov Sogn. 

I kirken er der plads til 70 personer på én gang med de gældende corona-regler, mens der i Grænsehallerne skønnes at være plads til ca. 300 mennesker. Det betyder, at konfirmanderne ikke skal “til- og fravælge familiemedlemmer”, siger Camilla Riis.

Opgør med traditionerne

Banestriber, højtalere og en måltavle. De kirkelige omgivelser bliver skiftet ud med en sportshal, som skal dekoreres på bedst mulig vis. Det kan for nogle have betydning, at det ikke er i de traditionelle omgivelser, de bliver konfirmeret.

Dét imødekommer Bov Sogn bedst muligt.

“Vi vil sørge for – med pynt og forskellige ting – at man ikke tænker over, at det er dér, man spiller håndbold. En sportshal er en sportshal, og vi kan ikke fjerne stregerne på gulvet. Men vi kan skabe et godt miljø og en god oplevelse,” siger Camilla Riis. 

Dertil kommer vigtigheden af, at det er i selve kirken, der afholdes konfirmation. 

“Det afviger fra vores traditioner, men det er for konfirmanderne, at det bliver gjort. Og ja, i forbindelse med traditioner kan du sige, at ingen nogensinde har prøvet det før, men man tænker pludselig over, hvad der virkelig har betydning. Er det kirkerummet, eller er det dét, der sker? Eller er det fællesskabet? Fællesskabet lægger vi vægt på. Både det, at de bliver det sammen, og at de kan have familierne med, så du ikke skal til- og fravælge familiemedlemmer,” siger Camilla Riis. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72