Helle Grau Skriver og Torben Nielsen er begge glade for samarbejdet omkring Torvedagene. Foto Lene Neumann Jepsen

Roklubben skaber liv på Borggade

I mere end 18 år har Gråsten Ro- og Kajakklub været en del af Torvedagene.

Et telt med borde og bænke og en bod med grillpølser, øl og vand. 

Det er Gråsten Roklubs tilbagevendende tilbud til gæsterne ved Torvedagene. Foran Fri BikeShop på Borggade i bymidten stiller Gråsten Ro- og Kajakklub deres grill og telte op. 

”Det er altid hyggeligt at være en del af Torvedagene,” fortæller Helle Grau Skriver, der er rochef i Gråsten Ro- og Kajakklub.

Også Fri BikeShop er meget glade for, at klubben sætter deres bod op foran deres butik. 

”Vi sætter stor pris på at roklubben vil være med igen. Det skaber liv i denne del af gaden,” siger indehaver Torben Nielsen.

Han peger på at roklubbens bod er én af mange elementer, der viser det gode fællesskab i Gråsten. 

 ”Det er de frivillige foreningers initiativer og indsats, som Torvedagene bygger på. Det er helt unikt her i Gråsten,” mener Torben Nielsen. 

Skaber sammenhold

Gråsten Ro- og Kajakklub har ca. 80 medlemmer og det kræver 20 personer for at dække alle vagterne i de to dage. Det er ikke altid nemt at få frivillige nok til at hjælpe.

”Men det er med til at skabe sammenhold i klubben, da vores indsats hjælper klubbens pengekasse,” fortæller Helle Grau Skriver, der selv har været medlem i 40 år. 

Normalt sælges der mere end 500 pølser med tilhørende øl i løbet af Torvedagene. Det er et rigtig godt supplement til pengekassen for Gråsten Ro- og Kajakklub. 

”Vi har ønsker om at udvide klubhuset og skaffe midler til nye både. Det er Torvedagene en god økonomisk hjælp til,” siger Helle Grau Skriver.

Én af klubbens nye indkøb bliver en Coastal, som er en selvlænsende båd med to årer, der er særdeles velegnet til bølger. ■

Tekst og foto af

Lene Neumann Jepsen
Lene Neumann Jepsen Kommunikationskonsulent
Ring 31 17 05 27