Forældrerådsformand på Rinkenæs Skole, Martin Lund, understreger, at uanset drøftelser om besparelser på skoleområdet, så er Rinkenæs Skole ikke lukningstruet og har heller ikke været det i officielle forslag om skolelukninger.

Rinkenæs Skole er ikke længere lukningstruet

Som et led i drøftelserne af store besparelser på børne- og uddannelsesområdet i Sønderborg Kommune, har diverse spareforslag været oppe at vende.

Et af dem var på et tidligere tidspunkt af året lukning af Rinkenæs og Lysabild skoler. Det blev taget af bordet igen, for der ville ikke kunne samles flertal for det.

I stedet har et flertal i børne- og uddannelsesudvalget bestående af Socialdemokratiet og Enhedslisten indstillet, at Ahlmann-Skolen i Sønderborg bliver lukket, og at ledelsen i Rinkenæs og Gråsten samt Lysabild og Hørup skoler sammenlægges.

“Der har aldrig været noget officielt fremme om, Rinkenæs Skole var indstillet til lukning. Vi er ikke lukningstruede,” fastslår formand for skolebestyrelsen på Rinkenæs Skole Martin Lund.

74 elever

Han blev kontaktet af bekymrede forældre, der spurgte, om skolen skulle lukke, da de havde læst om det oprindelige forslag om skolelukning i Gråsten Avis.

“Vi er oppe på 74 elever med stigende elevtal. Som mange andre skolekredse modtager vi elever fra andre skoledistrikter, ligesom enkelte forældre i Rinkenæs sender deres børn i andre skoler, hvis for eksempel børnenes søskende går der i forvejen. Vi dækker også Kværs skoledistrikt og får børn derfra. Vi er engang for længe siden blevet nævnt i forbindelse med skolelukninger, men det er over 10 år siden,” siger Martin Lund med en understregning af, forældre roligt kan sende deres børn i Rinkenæs Skole, for det er en god og velkonsolideret skole, og sådan vil det fortsat være.

Med hensyn til fælles ledelse, så afventer skolebestyrelserne den videre sagsbehandling, men der skal ikke herske nogen tvivl om, skolefolk og forældreråd i Rinkenæs og Gråsten ikke synes om ideen.

Gråsten Skole har 433 elever. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.