Artikelbeskrivelse

Rema 1000 i Kruså satser alt på god service i en discount butik

Af Pernille Kjeldtoft Hansen
I vinduet på Kim Nicolajsens kontor i den stadig nye Rema 1000 i Kruså står der to omsætningspokaler, som fortæller en historie om, at det går rigtig godt for en discountbutik i det sønderjyske grænseland.
Fredag var det 1 år siden, at købmand Kim Nicolajsen sammen med sit medarbejderteam på 20 ansatte slog dørene op for Krusås nye og eneste dagligvareforretning. Nu er de 30 ansatte i butikken, omsætningen stiger og kunderne melder positivt tilbage.
’’Kruså har savnet en butik i nærheden’’, fortæller Kim Nicolajsen.
Han kan sagtens mærke den gode lokale støtte til butikken, men faktisk tjener han også godt på pendlere, som passerer butikken dagligt.
Det fortæller ham, at dét at satse på en discount butik, var det helt rigtige. For en sådan butik er tiden nemlig den største faktor, og for pendlere er dét at kunne komme hurtigt ind og hurtigt ud igen på vejen til og fra arbejde alt afgørende.
Det er dog ikke kun det hurtige og billige, der sælger i Rema 1000 i Kruså.
Kim Nicolajsen kan nemlig også mærke stor efterspørgsel på økologiske og kvalitetsrige produkter, og særligt om søndagen oplever han, at mange tyskere krydser grænsen for at komme op til Kruså for at handle spændende og anderledes produkter, som ikke fås syd for grænsen.
Satsede alt
Da Kim Nicolajsen for et år siden åbnede den nye butik, havde han forinden satset alt. Han vidste ikke, om behovet for en butik i området reelt var til stede, eller om kunderne i Kruså allerede havde vænnet sig til at køre efter indkøbene, idet byen allerede havde været uden butik i et godt stykke tid.
Kvalitet
For den erfarne købmand blev alt derfor lagt ind på den gode kundeservice.
Selvom butikken er en del af en discountkæde var det for ham vigtigt at fortælle, at butikken også stod for kvalitet.
Kim Nicolajsen gør meget for at overraske kunderne igennem afholdelse af arrangementer, som man ikke normalt forventer af en Rema 1000 butik. Det kan han gøre, fordi butikken er selvstændig, og derfor har frihed til at sponsorer lokale sportshold, som man gør det i Kruså, støtte lokale bankospil med gaver, eller afholde kundeaftner. Senest har langt over 100 lokale børn hængt julestrømper op i butikken, hvor julemanden forkæler med julegodter hver fredag, og her er alle børn velkomne.
Fastholde kunderne
Kim Nicolajsen holder fast i at kræse om kunderne. At holde fast i kunderne er nemlig afgørende for butikkens fremtid, og den travle købmand har i sinde at fortsætte det hårde arbejde, der byder på op mod 70 timers arbejde i ugen. Han vil nemlig gøre alt for at blive i butikken i Kruså, som han er så utrolig stolt af, og det er hans mål, at Rema 1000 skal fortsætte af samme vej som hidtil. Det betyder knivskarp kundeservice, gode arrangementer og ikke mindst jagten på endnu flere omsætningspokaler. 

Købmand Kim Nicolajsen vil gøre alt for at bevare en dagligvarebutik i Kruså. Foto Tove Hansen

Købmand Kim Nicolajsen vil gøre alt for at bevare en dagligvarebutik i Kruså.
Foto Tove Hansen