Ramt af kræft i Rinkenæs

Af Gunnar Hattesen

Linet Songest er 29 år og mor til to børn og ramt af kræft.
Hun er sej. Mange har fuldt hende gennem sit sygdoms forløb.
Linet Songest er mor til to børn i børnehave og skole og kræftsyg i Rinkenæs.
“Når man er 29 år og bliver ramt af en ond type brystkræft, er det opmuntrende at møde opmuntrende bemærkninger og få tilbudt hjælp, når vi er ude at handle, på vej i skole, i skoven eller børnehaven”, fortæller Linet Somgest.
“Alle ønsker at hjælpe, men hvordan gør man det? En flok af de yngre i byen fandt en måde. Flere familier lavede mad til os, så vi havde det nemt, når sygdommen var slem”, fortæller Linet Songest, som mener, det er vigtigt, man er åbent omkring sin sygdom, hvis man fejler noget alvorligt.
“Det har gjort det nemmere for mig at være syg, når jeg bare kunne være mig selv og sårbar på samme tid. Det er svært at bede om hjælp men i et lille samfund ved andre ofte, når man behøver hjælpen. Og den kom”, lyder det taknemmeligt fra Linet Songest.
“Rinkenæs Skole har taget ansvar og holdt et øje med mine piger. Jeg er også taknemmelig for børnehaven, som gav et knus og et skulderklap.
Jeg har sat på knæ i skolegården for at svare på spørgsmål fra andre børn. Jeg har forsøgt at tage dem med åbenhed om, hvordan man ser ud uden hår på grund af kræft. Hvordan det ser ud der, hvor kemoen løber ind. Det letter på mine børn, andre børn og andre forældre”, fortæller Linet Songest, som har modtaget over 15 x kemo, 25 x stråler, 1 x operation og atter er på vej mod det liv, hun måtte slippe for en stund.
“Mit hår er på vej retur og mit mod er i top.

29-årige Linet Songest glæder sig til foråret og har ny mod på livet.
Foto Tove Hansen