Prinsesse Benedikte uddelte legater på Graasten Slot

Det var Hendes Kongelige Højhed, Prinsesse Benedikte, som overrakte legater til 12 foreninger ved den årlige uddeling af penge fra I.P. Nielsen Fonden til minde om Dronning Ingrid.

Uddelingen skete på Graasten Slot, hvor der blev uddelt næsten en kvart million kroner til sønderjyske børn og unge.

Normalt plejer der også at være legatmodtagere fra den gamle Gråsten Kommune, men i år var der ingen lokale ansøgere.

Det ærgrer fhv. borgmester Bendt Olesen, der er medlem af legatbestyrelsen.

“Vi har ingen lokale ansøgninger modtaget. Det håber jeg, der bliver rettet op på til næste år”, siger Bendt Olesen.

Prinsesse Benedikte trykkede alle legatmodtagere i hånden.

Dronning Ingrid

Prinsesse Benedikte nævnte, at hun har sin interesse for det sønderjyske fra sin mor, Dronning Ingrid, da hun bød velkommen i slottets spisestue.

“Her på Graasten Slot har vi tilbragt mange lykkelige somre, og det er herfra, min interesse for det sønderjyske stammer fra, stærkt inspireret af vores mor. Alt det sønderjyske stod hendes hjerte meget nært, og jeg er hundrede procent sikker på, at hun også ville syntes, at det er de helt rigtige, der nu er udvalgt til at få støtte”, sagde Prinsesse Benedikte.

Formand for I.P. Nielsens Fond, Anne Margrethe Ikast, fortalte kort om, hvem folketingsmand I.P. Nielsen. Han var folketingsmand fra 1920 til 1943, og sammen med Dronning Ingrid hjalp han sønderjyske børn. ■

Prinsesse Benedikte hilser på formand for legatbestyrelsen, Anna Margrethe Ikast.

blank

Anna Margrethe Ikast og Bendt Olesen.

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.