Lav tegning af hvorfor det er sjovt at gå til spejder – lavet af Laura (9 år)

Pigespejdere er kreative hjemme

Hos Broager Pigespejder er man for tiden hjemmespejd, fordi man ikke kan mødes og være sammen.

“Vi tilbyder at lave spejderaktiviteter derhjemme, når vi nu ikke kan mødes til vores ugentlige spejdermøder”, fortæller gruppelder Tina Ensted.

Hjemmespejd er spejderopgaver, som spejderne kan løse derhjemme. 

“Ved at løse 10 opgaver gør spejderne sig fortjent til et mærke til uniformen, som uddeles, når det igen bliver muligt at mødes”, nævner Tina Ensted.

Nye opgaver

Spejderlederne har løbende lagt nye opgaver ud på gruppens facebookside samt på gruppens hjemmeside. 

Det er i alt blevet til 21 forskellige små opgaver. Opgaverne har været en blanding af spejderrelaterede opgave og hyggeopgaver.

“Der har været alt lige fra knob, dolk, morse, førstehjælp, så karse, bage vafler, klippe gækkebrev, løse koder, finde dyr i naturen, tilbringe 24timer i nattøj og gøre gode gerninger”, fortæller Tina Ensted. 

Spejderne har svaret på opgaverne ved at lægge svare og billeder op i Broager pigespejders facebook gruppe eller sende svaret pr. mail til lederne. 

“Spejderne har taget opgaverne til sig og de første spejdere har allerede gjort sig fortjent til deres mærke til uniformen”, siger en tilfreds Tina Ensted.

“Vi synes, at spejderne stadigvæk gerne må mærke, at de er spejdere, selv om de ikke kan mødes fysisk. Derudover håber vi, at opgaverne kan være med til at skabe nogle oplevelser for spejdere samt noget afveksling fra deres hverdag i denne Coronatid”, siger Tina Ensted.

Broager Pigespejder er en ren pigespejdergruppe i Det Danske Spejderkorps, der har spejdere i alderen fra 6 år og opefter. ■

Lav en skov ven – lavet af Isabella (10 år)

blank

Lav et gækkebrev – lavet af Karoline (12 år)

blank

Find 5 dyr – Lavet af Julie (10 år) og Mille (7 år)

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83