Planerne er at placere OK Tanken på hjørnet af Industrivej og Brovej ved Broager – det er på den østlige side af vejen – højre side, når man kører fra Industrivej ud på Brovej – som ligger godt for trafikken, når man driver tankstation.

OK Tank flyttes til Industrivej i Broager

Gennem lang tid har ændringerne af bymidten og pladsen ved SuperBrugsen i Broager haft det udestående, at der skulle findes en ny placering af OK Tanken. 

Den skulle være på plads, før yderligere planer blev ført ud i livet. 

I den nye kommunale rammeplan er OK Tan­ken flyttet til krydset Industri­vej/Brovej, så den i givet fald kommer ud til et mere befærdet trafikstrøg.

“Ja, det er hensigten af flytte OK Tanken til krydset Industrivej/Brovej. Når vi har de nødvendige tilladelser og godkendelser fra kommunen, kan vi gå videre med den ikke ubetydelige investering, det er at skulle flytte tanken,” fortæller SuperBrugsens formand Kim Pedersen.

Det ser dog ikke ud til, omlægningen af hele torvepladsen og bymidten kan ske, samtidig med Søn­der­borg For­syning går i jorden for at regnvands- og kloakseparere Vester­gade, Store­gade og Østergade. 

Ønsket var at slå to fluer med et smæk og omlægge de centrale veje med mere sikkert underlag, da de mange fliser i Broager bymidte er farlige for bløde trafikanter. Samtidig er der planer om at lave hele pladsen ved Brugsen om. 

Byfornyelse sat i stå

Det var derfor, tankstationen skulle flyttes, men fornyelsen af vejbelægningen kommer sandsynligvis ikke til at foregå inden for en overskuelig tidsramme. 

Kommunen fattes simpelthen penge til formålet som følge af generelle nedskæringer og udebleven forventet låntagning, der har slået et millionstort hul i kommunekassen.

“Vi har været til møde om den opståede budgetforvirring, hvoraf det fremgik, byfornyelsen er sat i stå. Kommunen mangler penge til at føre den ud i livet. Grunden, hvor tankstationen skal ligge, er ikke erhvervet fra lodsejeren, så tingene er ikke helt faldet på plads endnu. Når vi får en tidsplan og et udspil fra kommunen, kan vi gå videre med vores del af flytningen af OK Tanken. Den er en selvstændig forretning, men selvfølgelig skal vi have en OK Tank i Broager. Der er i det hele set ikke meget plads, hvor den ligger. OK er kendt for at støtte sportsforeninger. Det gør den også i Broager. Vi havde gerne set, det hele hang sammen, så når vi skal ned at rode i jorden, så sker det hele på én gang. Op­grav­ninger er ikke noget, der fremmer adgangen til Super­Brugsen. Det ville være rart, hvis det kunne finde sted samtidig, men det ser ikke ud til at blive tilfældet,” konstaterer Kim Pedersen.

Rammeplanen med flytningen af OK Tanken er ikke stødt på indsigelser i planens høringsfase. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.