Gitte Dorthea Jensen og Lone Lisa Gottlieb i den hyggelige cafe, som rummer mange brætspil.

Nye ejere giver Rinkenæshus en stor makeover

Længe har Rinkenæshus stået hen, men de to nye ejere af stedet har allerede rettet op på meget.

Fra en tom og faldefærdig bygning til et samlingspunkt med liv og sjæl. 

Sådan kan man beskrive den udvikling, Rinkenæshus er i. 

De to tidligere klassekammerater Lona Gottlieb og Gitte Dorthea Jensen købte i november 2020 Rinkenæshus.

Siden har de arbejdet hårdt på at renovere bygningen og udtænke planer for, hvordan de vil drive det tidligere forsamlingshus til succes.

Hyggeligt

Da de to ejere først kom ind ad døren til Rinkenæshus, var det i en noget anden stand end nu. 

Der var råd over emhætten, og fra huller i loftet dryppede vand ned i spande, placeret strategisk i lokalerne. 

Sådan er det ikke længere. Hele corona-nedlukningen har de to ejere brugt på at renovere Rinkenæshus. Ifølge ejerne kan de ikke bare være bekendt at vise det frem; de kan være stolte af det.

“Det er hyggeligt og imødekommende. Vi har gjort rigtig meget ud af at dekorere, og har brugt vores kreative evner ret grundigt,” siger medejer Lone Gottlieb.

De kreative evner har de også brugt på at give Rinkenæshus sit helt eget præg. Mange af dekorationerne og møblerne er genbrugsting, de selv har enten ændret på eller forbedret. Det skal give Rinkenæshus en unik stemning, siger medejeren.

“Det er alle de lidt sjove og skæve ting, vi har dekoreret stedet med. Caféen er indrettet med genbrugsmøbler og væggen med ting, nogle mennesker måske ville have smidt ud.”

Det er ikke kun caféen, der har fået et særpræg. Dametoilettet er lyserøde håndvaske, mens herretoilettet er dekoreret med avisreklamer og øldåser. Kreativiteten er sluppet løs i alle rum, men caféen er det sted, Lone Gottlieb selv er mest stolt af.

“Når man kommer ind i vores café, er det stemningsfyldt. Det føles som at komme ind i mormors kolonihavehus. Man kan sidde i ved et bord eller i sofaen og spille brætspil mens man får en sandwich eller en kop kaffe. Lige meget hvor man kigger hen, får man som fæst øje på noget nyt,” siger hun.

Åbent for alle

Rinkenæshus lægger, med sin tilhørende campingplads, op til, at der er åbent for campingpladsens beboere. Ifølge de nye ejere skal dørene ikke kun være åbne for dem, der bor på pladsen. Alle fra lokalområdet skal føle sig velkomne på Rinkenæshus.

“Hvis jeg går ind på en campingplads, kan jeg føle, at jeg ikke hører til. Det føles som lukket land. Den følelse skal folk ikke have her. Vi står med åbne arme og glæder os til at tage imod alle gæster,” siger Lone Gottlieb.

Når reservationerne åbner den 1. juni, skal det derfor være åbent for alle. De to ejere ønsker nemlig, at det skal være lige så naturligt for campister som lokale at komme forbi og få en is eller en kop kaffe.

Inden åbningen af reservationerne holder Rinkenæshus lørdag den den 29. maj åbningsfest for alle, der har lyst til at komme forbi. 

Med livemusik, grillmad og fadøl bliver der budt velkommen til en ny version af Rinkenæs

Hus. I den anledning har ejerne et særligt håb. De håber, at der kommer lokale på besøg, så de kan vise, at det gamle image ikke holder. At Rinkenæs Hus har fået en fuld makeover og et spritnyt image. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.