Hans Jørgen Paulsen fra Egernsund-Kværs El-Service er stolt over at kunne overrække sølvnålen til firmaets nyuddannede elektriker, Henrik Christensen. Foto Ingrid Johannsen

Ny elektrikersvend i Egernsund

Det er en glad og smilende Henrik Christiansen fra Egernsund-Kværs El-Service, der er blevet færdiguddannet elektriker.

I firmaet råder en munter og drilsk tone.

“Det gør vel it naue, at æ blev fæe og kunde er tefrejs”, lyder på sønderjysk fra Henrik Christensen.

Også mester, Hans Jørgen Paulsen, er synligt stolt, da han sætter sølvnålen på den uddannede elektriker Henrik Christiansen.

Henrik Christensen bestod svendeprøven med “Særdeles veludført svendeprøve” og fik to flotte 12-taller i den praktiske del og innovations-delen , der er en del af svendeprøven, hvor man skal bevise, om man formår at tænke nyt og i hele løsninger.

27-årige Henrik Christensen stammer fra Felsted, hvor han er vokset op i en søskendeflok på tre, som har tætte familiebånd, Det Oprindeligt er Henrik Christensen uddannet slagter, men ville på et tidspunkt hellere være elektriker. Om kort tid skal han på en to måneders lang rundrejse i USA.

“Det er stor alsidighed i opgaverne at være elektriker. Det kan være alt fra opgaver hos hr. og fru Jensen, industri, landbrug og teglværker”, fortæller Henrik Christensen, som priser den gode ånd i firmaet, hvor både svende og mester altid også er parat til at udføre de lidt mere “trælse” opgaver. ■

Skrevet af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80