Artikelbeskrivelse

Mr. Broager Sparekasse bliver 50 år

Af Gunnar Hattesen
Sparekassedirektør Lars Christensen, Broager Sparekasse, fylder mandag den 14. december 50 år.
Han er født i Aabenraa, men voksede op i Tinglev. Det var hans farfar, som i 1963 grundlagde det kendte orgelbyggefirma i Terkelsbøl.
Han begyndte som 19-årig som håbefuld elev i Sparekassen Sønderjylland. Da uddannelsen var gennemført i 1986, flyttede han til sparekassens afdeling i København og oplevede her fusionen med Sydbank.
I 1991 blev han udstationeret i Sydbanks afdeling i Hamborg, vendte tilbage til København for igen at blive sendt til Hamborg først som souschef og senere som filialchef. I 1998 hentede Sydbank Lars Christensen til regionskontoret i Flensborg, hvor han blev erhvervschef med ansvar for det tyske marked. I 1999 fortsatte karrieren i den tyske kreditforening Aareal Banks afdeling i Flensborg.

Direktør

I 2005 blev han ansat som kreditchef i Broager Sparekasse, der er er grundlagt i 1845 og Danmarks ældste pengeinstitut. Året efter blev han konstitueret direktør. I 2007 ansatte en enig bestyrelse ham som ny direktør i Broager Sparekasse.
I de seneste 8 år har han været øverste chef for de 60 medarbejdere, som er fordelt på fire afdelinger i Broager, Gråsten, Sønderborg og Aabenraa.
Sparekassen har udlån for knap 1 milliard kroner og indlån for 1,3 milliard kroner.
“Vi har en god dækning i Broager og Gråsten og den sydligste del af Als. Vi får imidlertid ikke flere filialer”, siger Lars Christensen, som kan se tilbage på nogle begivenhedsrige år som chef.
“Heldigvis er de 7 ud af de seneste 8 år gået godt. Det var kun i 2012, vi fik underskud, men det er vi heldigvis kommet over”, siger Lars Christensen, som forventer et pænt positivt resultat for 2015.

Fritiden

Privat bor Lars Christensen i Dybbøl sammen med sin kone. Parret har tre piger på 26 år, 21 år og 14 år..
I fritiden er han en ivrig fodboldspiller som superveteran i Dybbøl. Han har spillet fodbold siden han var 5 år. Derudover løber han fast et par gange om ugen. Og så er han en trofast gæst, når der spilles håndboldkampe i Skansen. 

Sparekassedirektør Lars Christensen runder mandag den 14. december et skarpt hjørne.

Sparekassedirektør Lars Christensen runder mandag den 14. december et skarpt hjørne.