Kunstmaler Birthe Cornelius begyndte at male for 30 år siden.

Man skal huske at leve livet

Kunstmaler Birthe Cornelius, Egernsund, fylder mandag den 16. marts 80 år.

Hun er født i Hirtshals i Nordjylland. Som ung blev hun uddannet kontorassistent, og blev i 1960 ansat på kontor på teglværket Grønland i Egernsund. Siden var hun ansat på Gigthospitalet og i mange år var hun lægesekretær i Lægehuset i Gråsten.

“Dengang sagde man De og frøken. Jeg husker, jeg tog færgen til Gråsten for at gå i biograf. Jeg fik hurtigt nogle gode venner. Hver søndag eftermiddag var der bal på Strandhotellet i Kollund. Det var hyggeligt”, husker Birthe Cornelius, som for 30 år siden fik en god hobby, som var inspireret af sin afdøde mand.

“Jeg begyndte at male. Det har givet mig megen livskvalitet. Jeg elsker at male havet. Det skyldes nok, jeg fra mine barndomsår kiggede meget ud over Vesterhavet”, fortæller Birthe Cornelius, som i 20 år har undervist i male-kursus i LOF Syd.

“Når jeg maler, maler jeg først og fremmest for min egen skyld, for at gøre mig selv glad. Jeg maler alt, hvad jeg har lyst til”, fortæller Birthe Cornelius, som har været på malerkurser i Caribien, Italien og Tyskland.

Hendes udstillingsaktivitet har spredt sig rundt i landet, og er med til at bekræfte, at hun tog det rigtige valg for 30 år siden. Og der er mange, der holder af hendes naturalistiske malerier.

Hun har tre børn og syv børnebørn. Palle bor i Sønderborg, Jeppe i Alnor og Rikke i Gråsten. ■