Formanden for Folkedans Danmark, Jan Kirk Todsen, overrakte FD’s Formandspris 2020 til Karin Becker, Grænsekvadrillen.

Lokal folkedanserforeningsformand vinder Formandspris

Karin Becker, Padborg, der er formand for Grænsekvadrillen, Folkedansere og Spillemænd, har modtaget Folkedans Danmarks Formandspris 2020.

Prisen, som gives for en ekstraordinær og bemærkelsesværdig indsats som frivillig foreningsleder, blev overrakt på Folkedans Danmarks Årsmøde i Odense.

Karin Becker var indstillet til prisen fordi hun som formand for Grænsekvadrillen gennem flere år har arbejdet ihærdigt og engageret for foreningen, bl.a. med at skaffe et nyt dansested for de ca. 60 medlemmer, da Kruså Skole i sin tid blev nedlagt og med at sikre tilskud fra DIF’s og DGI’s Foreningspulje til udvikling af foreningen. 

På det lidt mere praktiske plan er hun den, der sørger for, at danselokalet i Lyreskovskolen er ryddeligt og klart, når folkedanserne og spillemændene ankommer og hun kører gerne omveje for at hente og bringe medlemmer, der ikke selv har bil eller ikke ønsker at køre, når det er mørkt.

Karin Becker gør meget for, at folkedans er for alle, yngre som ældre, der kan lide rytme og som kan lide at få pulsen op. 

I sin tale i forbindelse med overrækkelsen af prisen betegnede formanden for Folkedans Danmark, Jan Kirk Todsen, Genner, Karin Becker som én formand, der går lidt længere end de fleste, hvilket gjorde hende til en værdig modtager af Formandsprisen. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83