For Knud Andersen blev musikken ikke bare hans levevej, men også sin hobby.

Livslang passion for musik

Knud Andersen, komponist og tidligere regimentsmusiker, fra Kollund, er død, 91 år.

Siden Knud Andersen var 10 år, var musikken ham en tro følgesvend. Hans mor spillede klaver, og hans onkel spillede violin, og det gav ham lyst til at være en del af deres sammenspil, og derfor lærte han at spille trompet og klaver. Og som 11-årig vandt han et legat til en komplet uddannelse på Jysk Musikkonservatorium i Aarhus, hvor han egentlig stammer fra. Det var et legat, der stak kursen ud for resten af livet.

Som 15-årig blev han Danmarks yngste militærmusiker nogensinde, da han i 1945 blev optaget i det, der hed “Anden Regiments Musikkorps”. Dengang lå det i Sønderborg, men siden blev korpset flyttet til Haderslev. Det blev til 15 gode år i Haderslev.

Knud Andersen spillede siden 30 år og frem til sin pensionering i 1990 i Den Kongelige Livgardes Musikkorps i København.

Med 45 års anciennitet var han den i Danmark, der havde den længste karriere som militærmusikker.

Ved overgangen til pensionisttilværelsen flyttede han til grænselandet. Først til Skovlund og siden til Medelby i Sydslesvig for så at flytte til Holbøl. I 2014 flyttede han til Kollund med sin Mette.

Udover at spille af egen lyst var han mange gange ude at spille på plejecentre, i foreninger og på hospice, hvor han har bragt glæde og livsmod med sig i en svær tid med sine gode spilleevner.

Han har været dirigent i Medelby Brandværnsorkester og dirigerede også en større jagthornsgruppe i Vilsbæk.

Desuden har han komponeret stykker.

Knud Andersen var heldig med sin musikalske evne, for han kunne leve af det hele sit liv. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.