Forfatteren Linda Lassens nye bog hedder Den Skyldige, som handler om mordet på Antik-Andersen i Sønderborg i 1967. 

Linda Lassen udgiver krimi om Antik Andersen

Et aldrig opklaret mord i Sønderborg er genstand for Gråsten-forfatter Linda Lassens nyeste bog Den Skyldige”. 

Det er 56 år siden, antikvitetsforhandeleren i Sønder­borg blev brutalt myrdet i sin lejlighed i Perle­gade om aftenen den 17. februar 1967. Mordet har fået den i Gråsten bosiddende forfatter til at digte videre på den gru og det gys, det medførte på landsplan og ikke mindst lokalt.

“Antik-Andersen var en kendt skikkelse i byen. Han havde sin butik i centrum af Sønder­borg. Han var kendt for at gå rundt med en stor prangerpung, fuld af penge, så mistanken om rovmord var nærliggende. I butikkens baglokale holdt unge gadebetjente, håndværkere og kunder til. Også folk der var lidt flossede i kanten holdt til i Andersens varmestue, hvor der blev drukket og diskuteret, eller bare snakket om livet i almindelighed og i Sønder­borg og omegn i særdeleshed”.

Sådan skriver Linda Lassen som optakt til handlingen, hvor hun funderer over mordet, som på trods af, at Rejse­­holdets kvikkeste hjerner blev sat på sagen, aldrig fandt sin opklaring. Man regner heller ikke med, mordet nogensinde bliver løst så mange år efter, det blev begået. Om Linda Lassen udpeger en morder, melder historien ikke noget om endnu.

Den skyldige

Linda Lassen indlemmer nogle af de emner, hun tidligere har skrevet om i handlingen. Hvad sker der med dem, der er på den forkerte side, og som vi støder fra os for ikke selv at blive en del af deres skæbne. 

Hun nævner fanger i Fårhus­lejren efter 2. Verdens­krig. Mange af dem følte sig uretfærdig dømt. I Grænse­landet er der i det hele taget ifølge forfatteren en hel del skæbner, der har udspillet sig på den forkerte side af loven og det samfundsmæssigt accepterede alene i kraft af historien.

I Den Skyldige flytter hovedpersonen Marie ind hos Robert, der bor i Sønder­borg og er blevet enkemand for et par år siden. 

Hun er flygtet fra et eller andet, men ingen må vide hvad. Hun hører om drabet på Antik-Andersen og finder ud af, at Roberts far var en af de mistænkte. 

Marie beslutter sig for at gå ind i sagen for at se, om hun kan rense Roberts fars navn. Hun kommer som indehaver af et rengøringsfirma i kontakt med Ursula, som har været lærer i byen i mange år og kender de fleste. 

Et indbrud på det nyrenoverede tyske museum sætter yderligere gang i Maries undersøgelser. Sagen trækker tråde tilbage til tiden efter 2. Verdens­krig. Marie kender meget lidt til Grænse­landets historie og opdager, hun har rodet sig ind i noget, hun ikke selv er herre over.

Linda Lassen ser på forhånd ud til at have skrevet en sønderjysk sællert, for er der noget, der kan vække læsernes opmærksomhed, så er det dramatiske og grumme historier, som den om Antik Andersen i Sønderborg. 

Bogen udkommer 10. februar. ■

Skrevet af
Linda Lassen

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.