Bygningsingeniør og ekspert i veje og trafik i Sønderborg og Broager kommuner runder fredag de 70 år og nyder pensionisttilværelsen efter et langt arbejdsliv.

Lars vejmand fylder rundt

Lars Merrild Overgaard fylder fredag 17. november 70 år.

Han stammer fra Gråsten-egnen, hvor hans familie havde tømrerfirmaet Brødrene Overgaard.

Derfor startede karrieren også med, at sønnike kom i tømrerlære. 

Efter nogle år valgte han dog at videreuddanne sig til bygningsingeniør i Aarhus. 

Godt lokalt kendskab

Han var ansat hos Sloth Møller og senere hos et andet ingeniørfirma, inden han kom til at arbejde med kloakering, veje og belysning som ingeniør i den gamle Broager Kommune i starten af 1980erne.

“Vi var fire mand i afdelingen. Når en borger ringede, vidste jeg, hvor vedkommende boede,” fortæller Lars Merrild Overgaard, der allerede i sin tid hos Sloth Møller var med til at lægge den berømte flisebelægning i Broager, som dengang vakte opsigt i det ganske land. 

Da kommunesammenlægningen kom i 2007, flyttede vejeksperten med over i Sønderborg Storkommune.

“Det var vildt spændende,” fortæller vejmanden, der indrømmer, der blev lidt længere til den enkelte borger, men til gengæld større og udfordrende opgaver. 

Havnefronten

En af dem har været anlægget af Sønderborg havnefront, der er blevet spunset og fornyet i bund og grund i Lars Overgaards tid.

Hele havnefronten er skudt op i fornyet moderniseret form, så ingeniøren kan i sandhed sige, han har været med til at ændre Sønderborgs skyline, om end han mest var ansvarlig for det jordnære dybdegående arbejde. 

Fornyelsen af Sønderborgs gågade i etaper har han også stået for, indtil han valgte at gå på pension for tre år siden. 

Lars Overgaard har sat sit præg med synlige aftryk i de kommuner, han har virket i.

“Vi har selvfølgelig haft utilfredse borgere i røret, for det vi lavede, kunne både høres og ses,” siger Lars Overgaard, der er af den overbevisning, at strabadserne til trods, er folk mestendels glade for resultatet.

Nyder den 3. alder

I dag nyder han en velfortjent pensionisttilværelse med golf og jagt og hus og have. Hustruen Ilse Blom er zoneterapeut og stadig udøvende. 

Desuden er der to børn og fire børnebørn, som ægteparret får mere tid til at se og være sammen med i otiummet. 

Helbredet er intakt, så der er god grund til at nyde tilværelsen med arbejdslivet i bakspejlet og golfkøller og haveredskaber inden for rækkevidde. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 15. november 2023

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.