Lanterneoptog lyste op i novembermørket

Morten, oprindeligt Sankt Martin, var en katolsk helgen, der ifølge overleveringen gemte sig i et skur fyldt med gæs, fordi han ikke ville være biskop, men han blev afsløret af græssenes skræppen.

Derfor spiser man i mange hjem gås eller and Mortensaften, inden hans dødsdag den 11. november i år 397.

Bov Sogns Menighedsråd havde ladet sig inspirere af sydlige lande og lod børnene gå i lanterneoptog.

Sidst på eftermiddagen mødte 53 børn op i Kirke­laden i Bov, hvor der blev lavet de smukkeste lanterner af glas pyntet med perler og farver. 

Herefter gik børnene ledsaget af voksne i procession med lanternerne, som lyste smukt op i den mørke novemberaften, mens Lanternesangen blev sunget. 

Derefter samledes man i Bov Kirke, som blev smukt oplyst af de mange lanterner.

Sognepræst Marna Egholm holdt andagt og fortalte den traditionsrige Mortensaften historie. Efterfølgende var der andeburgere og hot dog i kirkeladen, og alle havde en minderig aften.  ■

blank

Børnene sang lanternesangen, mens lanternerne lyste op i den mørke novemberaften.

blank

Ida Mærsk Pedersen spiste hot dog med stort velbehag.

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 15. november 2023

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af
Tove Mærsk Pedersen

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.