Der er ingen aktiviteter i Avnbøl-Ullerup, og det betyder, at Bakkensbro Aktivitets- og Kulturcenter står ubrugt hen.

Landsbylaug om 2020: Det blev jo det aflystes år

For en forening, hvis formål det er at lave aktiviteter for borgerne, har 2020 ikke været noget nemt år.

“Vores idé er at mødes med lokale og naboer, og det er svært, når vi ikke må mødes”. 

Sådan lyder det fra formand for Avnbøl-Ullerup Landsbylaug, Asmus Madsen. 

Idéen om at mødes med lokale og naboer er svært, når man slet ikke mødes, synes han. Derfor har 2020 ikke været noget særligt sjovt år for landsbylauget, der havde håbet at gennemføre flere forskellige aktiviteter.

Håb for lysere tider

En generalforsamling og en enkelt fællesspisning var blandt de få aktiviteter, landsbylauget sidste år nåede at gennemføre. Normalt mødes mellem 80 og 100 borgere i landsbylauget til fællesspisning. Det er lige nu udskudt på ubestemt tid.

Alle aktiviteter er udskudt, men det forhindrer ikke Asmus Madsen i at håbe på, at der kommer lidt mere gang i tingene senere på året.

“Vi prøver at se frem mod lysere tider,” siger han.

Hvis det bliver muligt, skal der være fællesspisning med fokus på bæredygtighed. En anden af de aktiviteter, der forventes at blive et hit, er Høstmarkedet, som landsbylauget bakker op om. Her bliver der plads til både grillpølser, dyrskuer og boder; hvis altså Danmark når at åbne op.

Skolerne først – så os

Uanset hvor meget formanden glæder sig til igen at komme i gang, håber han, at det er nogle andre, der får lov at starte op først.

“Selvom jeg er træt af at vi ikke må mødes, håber jeg da, at skolerne åbner først. Lærerne og børnene skal have vacciner. Så må vi som forening – som landsbylaug – vente med at mødes, til samfundet åbner op. Selvom jeg altså er træt af det,” siger han.

Mens det meste er lukket ned, lykkes det stadig landsbylauget at gennemføre mindst én ting: Den kvartalsmæssige udgivelse af magasinet for landsbylauget i Avnbøll og Ullerup, AU-Posten. Normalt ville aktiviteterne fylde mest, men i en tid uden aktiviteter, må man tænke kreativt. Derfor er der i stedet fokus på tidligere skoleleder Knud Theilgaard Jensens fortællinger om historien bag de gamle husstande og lokaliteter i området. ■

blank

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80