Det blev en herlig aften på Gråsten Landbrugsskole med Rasmus Skov Borring, som gav pblikum et dybere indblik i Højskolesangbogen.

Kulturskatte fra Højskolesangbogen

Komponist og sangskriver Rasmus Skov Borring gæstede forleden Gråsten Landbrugsskole, hvor han foran et veloplagt publikum gav et dybere indblik i sangene Højskolesangbogen.

Højskolesangbogen er i konstant forandring, nye sange kommer til og andre går ud.  I den 19. udgave udgik 122 sange, og 151 nye sange kom ind.

“Højskolesangbogen er en vigtig del af vores fælles kulturarv, og et fantastisk billede på den tid, vi har levet”, sagde Rasmus Skov Borring.

I løbet af aftenen blev der sunget en stribe sange, blandt andre ”Lyse nætter”, som er en sang, der giver lys, håb, glæde og længsel. På sådan en grå hverdag kan meget pludselig se lysere ud.

Rasmus Skov Borring er opvokset med Højskolesangbogen, som han på flere måder har bidraget til med tekst og musik. En af hans nære venner er den nu 90-årige højskolemand Jens Rosendal fra Ballum.

Jens Rosendal har 13 sange med i Højskolesangbogen. Den mest kendte er ”Du kom med alt hvad der er dig”.

“Det er et privilegium at have ham som ven”, sagde Rasmus Skov Borring, der stadig holder kontakten. ■

Skrevet af

Søren Gülck
Søren GülckFotograf
Ring 23 80 12 54

Fotos af

Søren Gülck
Søren GülckFotograf
Ring 23 80 12 54

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.