Kameraet sidder godt beskyttet i traileren.

Krone Fleet vil kørsel med halvtomme stykgodstrailere til livs

Krone Fleet i Padborg introducerer kameraovervågning i sine trailere. En løsning til gavn for både økonomi og miljø.

For enhver vognmand eller speditionsvirksomhed handler det om at udnytte trailerens lastekapacitet optimalt, både når det gælder vægt og volumen. Det skaber den bedste økonomi og giver samtidig de enkelte firmaer en øget konkurrencekraft.

Krone Fleet i Padborg er nu klar til at tilbyde det danske transporterhverv en løsning, hvor en kameraovervågning af trailerens aktuelle lastrum afslører, om der er plads til eksempelvis et par ekstra paller på en given transport og dermed en bedre udnyttelse af lastkapaciteten.

“Det er fremtidens transportløsning, vi præsenterer. Den er bæredygtig, fordi vi undgår kørsel med halvtomme trailere. Dermed reduceres mængden af CO2”, siger direktør Søren Outzen, som står i spidsen for Krone-Fleet, der i kortere eller længere perioder udlejer trailere til transportsektoren.

Kameraet og indbyggede sensorer sender hvert kvarter information til vognmand eller speditør via trailerens indbyggede kommunikationsplatform Krone Telematics. På kontoret får disponenten et realtidsbillede af, om der er ledig kapacitet. Er der det, kan han tilbyde den til mulige kunder på ruten og samtidig afgøre, om det kan betale sig at lade traileren køre en lille omvej for at få et par ekstra paller med. ■

blank

Skrevet af Jens Michael Damm