Sonja og Jes Hess blev gift i 1956 i Ullerup Kirke.

Krondiamantbryllup i Gråsten

Den 4. februar 1956 sagde Sonja og Jes Hess ja til hinanden i Ullerup Kirke.

I de 65 år de har været gift, har de opdraget fem børn, rejst meget rundt i Europa og haft en god omgangskreds.

Sonja og Jes Hess, Dyrkobbelgård Allé 10, Gråsten, har torsdag den 4. februar krondiamantbryllup.

De er et vellidt ægtepar, altid venlige og hjælpsomme og imødekommende.

Sonja er 89 år. Hun er født og opvokset i Oksenvad, og kom som ung pige til Haderslev for at være pige i huset hos et lærerpar. Manden i huset, Ib Grue Sørensen, blev senere skoleinspektør i Ullerup, og Sonja flyttede med som ung pige i huset.

Handelstalent

Jes er 87 år og landmandssøn, og selv om hans forældre gerne havde set, at han drev husmandsstedet videre, forpagtede han jorden ud og valgte at gå sine egne veje.

Jes havde nemlig handelstalent, og ville ud at sælge, så han var først t 10 år ansat hos Stenderup Jensen i Sønderborg, dernæst 10 år hos Falkenløwe og siden 12 år hos C.C. & Co.

“Jeg har altid været glad for at snakke med folk og gøre en god handel”, siger Jes Hess, som har solgt alt lige fra drænrør og papirvarer til landbrugsfolie til halmstakker.Typisk kørte han 60.000 km om året på de danske landeveje. 

De mødte hinanden ved et bal i Avnbøl-Ullerup Idrætsforening og efter giftermålet overtog de hans fødehjem på Ullerup Mark. Siden solgte de gården og byggede parcelhus. 

I det gæstfrie hjem opvoksede fem børn.

For 18 år siden flyttede de til Gråsten, hvor de trives og er faldet godt til. Jes har blandt andet været formand for grundejerforeningen i Dyrkobbelgård.

I ægteskabet er der fem børn. Anne Marie bor i Nordborg, Inge Marie er overlærer i Haderslev, Henning er direktør i Kolding, Johannes er fysioterapeut i Vejle og Lars er produktionschef i Haderslev. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83