Sognepræst Hanne Beierholm Christensen.

Konfirmationer flyttes til juni

Gråsten Sogn er klar med en ny dato for årets konfirmationer.

Sognepræst Hanne Beierholm Christensen har sammen med et enigt menighedsråd besluttet sig for at flytte konfirmationerne, fordi det med de nuværende restriktioner ikke er hensigtsmæssigt at bibeholde de oprindelige datoer.

Konfirmanderne fra Gråsten skal derfor konfirmeres henholdsvis den 5. juni og 6. juni, og i Adsbøl bliver konfirmationerne afholdt den 13. juni.

Flere steder er det blevet besluttet at afholde konfirmationerne efter skolernes sommerferie, men det er ifølge Hanne Beierholm Christensen ikke nødvendigt af flere årsager:

“For det første er de fleste weekender efter sommerferien allerede fyldt op med bryllupper, der er blevet rykket både fra sidste år, og fra dette forår,” siger sognepræsten.

Derudover fortæller hun, at der vil komme et langt slip fra de stopper med at gå til præst sidst i april, til de ville skulle konfirmeres.

“Jeg tror også, at det bliver muligt at holde gode og festlige konfirmationer, og at konfirmanderne også efterfølgende kan blive fejret. Sidste år blev konfirmationerne også afholdt før sommerferien, og da var der ikke engang nogen vacciner, og da fungerede det rigtig fint,” siger Hanne Beierholm Christensen, som tilføjer, at konfirmationerne nok ikke vil kunne afholdes som sædvanligt, men sandsynligvis med begrænsede pladser i kirken som i fjor, hvorefter der kun var positive tilbagemeldinger.

Kuvert med opgaver

Konfirmations­forberedelsen foregår naturligvis også anderledes end normalt. Der er ingen onlineundervisning, da Hanne Beierholm Christensen synes, at konfirmanderne sidder nok bag skærmen til hverdag.

Derfor kommer de unge mennesker hver uge og henter en kuvert med en opgave og som regel også lidt sødt eller en pakke kiks.

Der har indtil videre været opgaver, hvor konfirmanderne f.eks. skulle læse en tekst, se en film, lave noget kreativt eller diskutere et dilemma med familien. ■

Skrevet af
Marie Christensen