Glade konfirmander fra Rinkenæs på vej til Vejle for at høre Gadens stemme alias tidligere hjemløs Henrik Mas. 

Det er fra højre mod venstre sognepræst Mette Carlsen, Mathilde Otilie Eggert Thorsen, Lukas Søndergaard Jensen, Anton Saul, Emil Grønland Frederiksen, Mikas Skaksen og Christian Kubiac.

Konfirmander hørte gadens stemme

For mange kan de tilstundende konfirmationer sagtens blive lidt af et overflødighedshorn i forbrugsgoder og gaveræs. 

De glade konfirmander forbereder sig i disse dage på den store dag. Konfirmanderne i Rinkenæs er ingen undtagelse. Som en oplevelse af de lidt usædvanlige i konfirmationsforberedelserne har et hold netop været på tur til Vejle for at gå en tur med en tidligere hjemløs, der som et led i projektet Gadens Stemmer viser rundt i bybilledet i Vejle med udgangspunkt i, hvordan en hjemløs oplever byen.

Henrik Mas er i dag i 50’erne og var på gaden allerede som 14-årig. Han voksede op hos sine bedsteforældre, men blev smidt ud, da hans bedstemor døde. Der kom en ny kvinde i huset, og så fungerede det ikke lige med den unge Mas.

Han fik hjælp af Kolding Kommune til at tage en uddannelse og fik job på Vejle Havn. Det satte et smadret knæ dog en stopper for, og så røg Mas på en nedtur af de helt store, da stofferne tog over i hans liv. Først var det de lægeordinerede smertestillende, og da lægen ikke længere ville udskrive dem, og afhængigheden stadig var der, fortsatte misbruget på samfundets skyggeside.

Kvitte stoffer

I dag er det lykkedes Mas i en moden alder at kvitte stofferne. Han har været stoffri i to år og bruger nu energien på at tale de hjemløses sag som næstformand i landsorganisationen SAND og næstformand i Vejles Udsatteråd. Han er guide på byvandringer i Vejle for Gadens Stemmer og viste således konfirmanderne fra Rinkenæs rundt i byen.

Konfirmanderne lagde vejen forbi McDonalds for at få noget at styrke sig på og besøgte på hjemvejen Brødremenigheden i Christiansfeld, hvor den stod på honningkager, inden tur gik hjem til Rinkenæs.

“Det var en rigtig dejlig tur. Deltagerne skal konfirmeres 27. april, og de glæder sig!” lyder det fra sognepræst i Rinkenæs, Mette Carlsen, der var tovholder på den uforglemmelige rejse. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 8. marts 2024

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.