Der er kæmpe interesse for fælles varme-løsning i Holbøl, Hokkerup og Hønsnap.

Kæmpe interesse for fjernvarme i Holbøl, Hokkerup og Hønsnap

Fjernvarme-mødet på Holbøl Landbohjem samlede 150 interesserede borgere.

Selv om gasprisen er faldet de seneste uger, har det ikke mindsket lysten hos borgerne i Holbøl, Hokkerup og Hønsnap til at finde en anden form for boligopvarmning. 

Oplægsholdere fra Aabenraa Fjernvarme, Kommunens varmeplanlæggere, Sydbank og Nybolig gjorde tilhørerne klogere på muligheden.

Fjernvarme-mødet var indkaldt af en initiativgruppe, som består af Christian Duus fra Grænseegnens Friskole, Jens Wistoft og H.P. Alnor fra Holbøl Landbohjem og Henrik Hansen fra Havremarkens Andelsboligforening.

Borgerne vil i løbet af december modtage information om kommunens strategi for varme i området.

“Initiativgruppen vil arbejde hurtigt videre, så der kan komme varme på i løbet af en kort årrække”, fortæller Christian Duus.

Store aftagere som Holbøl Landbohjem, Boligsyd, Havremarkens Andelsboligforening og Grænseegnens Friskole er interesserede i fjernvarme, så initiativgruppen har masse at arbejde videre med.

Grønne i Holbøl

“Varme forventes at blive produceret med strøm fra vindmøller, som fjernvarmeselskabet vil opsætte, så vi er helt klar til at blive meget grønne i Holbøl”, siger Christian Duus.

Direktør Tommy Palmholt fra Aabenraa Fjernvarme lovede udrulning i Holbøl hurtigt. Blot skulle man finde ud af, hvor stor tilslutning, der vil være.

Patrick Jørgensen fra Sydbank orienterede om bankens muligheder for at finansiere energiforbedrende tiltag, så alle kan være med og Lena Schmüser fra Nybolig løftede sløret for, at området fortsat er stedet, hvor hushandlen overhovedet ikke er gået i stå. 

“Samtidig vil en varmetilslutning til fjernvarme kun være endnu et plus”, sagde Lena Schmüser.

Peder Damgaard fra Boligsyd sørgede for, at tilhørerne kom rigtigt godt igennem aftenen ved at styre slagets gang. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.