23-årige Jonas Faaborg er på vej ind i ejendomsbranchen.

Jonas Faaborg går i sin fars fodspor

Estate Kjeld Faaborgs nyeste medarbejder er Jonas Faaborg, søn af ejeren, Kjeld Faaborg.

Hos Estate Kjeld Faaborg i Gråsten er der, trods corona-krisen, fart over feltet. 

I år er der solgt 87 huse, og alene i august måned blev “Solgt” mærkatet smækket på 20 huse. 

Med en afsætning i den kaliber hører meget administrativt arbejde til. Derfor er Jonas Faaborg kommet til, så han kan hjælpe farens forretning med at nå ny højder.

Jonas Faaborg er 23 år og læser til finansøkonom i Silkeborg.

Han, og kæresten Caroline, er egentlig bosat i Aarhus, men da hun fik en praktikplads på Linak, valgte de at flytte til Dalsgård ved Rinkenæs. 

Studiet er et fjernstudie, der gør ham i stand til at studere hvor som helst; og altså nu i Gråsten, hvor han, ved siden af studiet, arbejder ved Estate Kjeld Faaborg.

“Hun (Caroline, red.) læser sundhedsteknologi i Aarhus. Hun er i praktik nede på Linak, og for mig var det lige meget hvor i verden, vi er. Så det ene tog det andet, og min far kunne bruge lidt ekstra arbejdskraft. Så det var egentlig lidt en tilfældighed,” siger han om sin ansættelse.

I farens fodspor 

Det er ikke utænkeligt, at Jonas Faaborg en dag overtager firmaet fra sin far, Kjeld Faaborg.

“Det har altid været i baghovedet. Det ville være synd ikke at lade det gå videre. Min far har altid sagt, at man skal gøre det, man har lyst til,” siger Jonas Faaborg, der endnu ikke vil lægge sig fast på noget. 

Lige nu består hans arbejdsopgaver primært af administrative opgaver. Han opretter sager, indhenter rapporter og gør alt det, der skal til for at færdiggøre et salg. Hvis der er travlt, hjælper han også med en fremvisning i ny og næ. For Jonas er der ikke én specifik ting, han bedst kan lide ved jobbet.

“Det er hele processen: Når alt er oprettet, og den bliver frigivet, kommer der nogle købere, der giver et bud. Sælger accepterer, og så er alle glade,” siger han.

Mægler som livsstil

“Det er jo en slags livsstil. Det er alle ugens dage: 24/7,” siger Jonas Faaborg om arbejdsmængden i den branche, han nu bevæger sig ind i. Det gør ham intet, at der er meget arbejde. I længe har han interesseret sig for ejendomme og alt, der hører til.

“Hvis man kan se, at hvis man giver den gas, så kommer der noget udbytte. Det motiverer mig egentlig meget godt,” siger han, der erkender, at man skal være indstillet på meget arbejde. 

For Jonas Faaborg ligger meget af motivationen i de mennesker, han arbejder med. 

Meningen i arbejdet finder han i at hjælpe folk med at finde det helt rigtige hjem.

“Man føler, at man hjælper folk, og finder noget til dem, som de virkelig føler sig tilpas i. Det er noget af det, der giver mig allermest mening. Hvis nogen virkelig søger efter deres base, og de så endelig finder det,” siger Jonas Faaborg. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80