Jørgen Thoni Christensen deltog med sin Morris Mascot Pickup årgang 1975 i Oldtimerløbet.

Jørgens Morris Mascot Pickup er hans store hobby

78-årige Jørgen Thoni Christensen fra Gråsten har en altoverskyggende sommerhobby. Det er hans fine blå Morris Mascot Pickup årgang 1975, som han passer og plejer efter alle kunstens regler. 

Han luftede den i weekenden som deltager i det traditionsrige Oldtimer­løb, da han sammen med over 1.100 andre veteranbilister tog turen langs Fjord­vejen for at vise klenodiet frem.

“Så vidt jeg ved, har pickupen tjent et gartneri på Fyn. Den kan tage en mindre last, hvilket jeg også har benyttet mig af en gang imellem. Der er pressening over ladet, så transporten ikke bliver våd,” fortæller den glade veteranbilejer gennem 32 år.

Han har arbejdet som maskinarbejder, og er lidt af en Georg Gearløs.Fri­tiden går med at skille pickuppen ad og sætte den sammen igen og sikre, den er i topform til at køre de få kilometer, ejeren er på tur i sit køretøj i sommermånederne.

“Man skal gerne kunne komme ud og hjem igen. En Morris er nem at reparere, og det er let at få reservedele til den. Da min søn blev 18 år, ville han kun have en Morris Mascot at køre i. Senere købte jeg den af ham. Det er en fin familiebil, som har fragtet rigtig mange mennesker rundt, da bilen blev hvermandseje,” fortæller Jørgen Thoni Christensen, der har ofret ikke få kroner på den blå farve.

Kærlighed til biler

Oldtimerløbet er en kærkommen anledning til at udveksle veteranbilerfaringer med ligesindede. Der ligger stor viden og know how og ikke mindst kærlighed til biler bag de over 1100 startnumre, der befolkede Ringrider­pladsen i Gråsten.

“I dag er Morris Mascotten vidt udbredt. Der er lidt “kult” omkring den,” fortæller veteranbilisten, der sagtens kan forstå entusiasternes begejstring for det britisk fødte køretøj.

“Den er nem at arbejde i. Du kan næsten ikke gøre noget galt,” fortæller Jørgen Thoni Christensen, der et par gange har lejet den elegante blå pickup ud til en konfirmand eller et brudepar.

I sidstnævnte tilfælde kan han ikke være chauffør, for der er kun plads til to i kabinen, så gommen må overtage rattet selv.

Hustruen Lis Lykke Christensen driver Garn & Tøj i Grå­sten. “Min kone er ikke så vild med den, for den larmer lidt,” fortæller bilejeren, der har haft sin datter med på oldtimerruten langs Flensborg Fjord.

“Nu ved jeg ikke, hvor længe jeg har mit kørekort endnu, men jeg skal ikke have andre veteranbiler end min Morris Mascot Pickup,” fortæller en trofast sjæl, der aldrig svigter sin ungdoms bilkærlighed. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.