Jazzfestival i Rinkenæs

Af Søren Thygesen Kristensen
Efter en veloverstået første Back to the Roots festival i marts 2017 på Benniksgaard Anneks i Rinkenæs, arbejdes der nu på højtryk for at blive klar med den anden festival, som vil løbe af stabelen i weekenden d. 16., 17. og 18. marts 2018 samme sted.
Stort set alle optrædende er allerede booket, og det bliver en meget flot blanding af både udenlandske og danske navne. Sidstnævnte med et kraftigt sønderjysk islæt.
Hovednavnet fra udlandet bliver bandet The Great Malarkey fra London. Det består af ni utroligt kompetente musikere, som optræder med en fandenivoldsk udstråling med den sprudlende sangerinde Alex ”Wherewolf” Gilkins som det absolutte centrum. Der er helt klart lagt op til fest og dans til folkede rytmer isat balkantoner og småpunkede rockakkorder.
Fra Nordtyskland kommer folkbandet Kalüün med den virtuose violinist og sangerinde Keike Faltings fra Föhr i spidsen. Fra Aalborg kommer det uforligneligt festlige bluegrass band The Raggedy Anns og med sønderjyske rødder kommer blandt andre Mark Dixon og Christoffer Brodersen, bedre kendt som bare Mark & Christoffer, Neanders, Heartlands, Nigel Ray Beck, Rinkenæs Brass Band og mange flere. Programmet vil løbende blive offentliggjort, i takt med at det bliver færdigt.
Som noget nyt i 2018 vil der være et område midt i Benniksgaard Anneks, som vil blive reserveret producenter af lokale varer. Her vil publikum kunne købe alskens forskellige spændende ting, som måske ikke lige kan erhverves i enhver butik. Desuden er det også i det område, hvor improviserede akustiske jamsessions med festivalens musikere vil finde sted.
Bag festivalen står foreningen Back to the Roots, som udelukkende drives på frivillig basis af folk fra og med tilknytning til Rinkenæs og omegn. ■

Hovednavnet på jazzfestivalen i Rinkenæs bliver The Great Malarkey fra London.