Esther og Knud Jensen kan fejre krondiamantbryllup.

Privatfoto

Esther og Knud Jensen omkring 1955

Privatfoto.

Krondiamantbryllup i Gråsten

Esther Margrethe Mørch Jensen og Knud Gerhard Jensen, Ringgården 16, Gråsten, kan torsdag den 23. januar fejre krondiamantbryllup.

Esther, der i dag er 84 år, blev født på et landbrug i landsbyen Fly, der ligger syd for Skive, og Knud, der i dag er 86 år, blev født på en gård i Hals i Nordjylland. De blev gift i Fjaltring Kirke i 1955. De blev forældre til 2 drenge, og har nu 5 børnebørn og 5 oldebørn med oldebarn nr. 6 på vej.

I starten boede de i Pindstrup på Djursland, men i 1963 flyttede familien til Rinkenæs. 

Esther var i begyndelsen hjemmegående husmor samt havde nogle få forskellige rengøringsjobs. Knud blev savskærer på henholdsvis Pindstrup- og Kelstrup savværk.

Mest kendt blev parret, fordi de i omkring 30 år var ansat på Rinkenæs Ungdomsskole. 

Her kom deres evner til at bruge hænderne, og deres evner til at forstå og omgås unge mennesker til stor gavn, 

Undervisning

På ungdomsskolen underviste de i fag som formning, sløjd og motorlære. De har stadig kontakt med enkelte af de tidligere kolleger og elever.

I mange af årene i Rinkenæs boede familien i en tjenestebolig på Rinkenæs Ungdomsskole, men kort før efterlønsalderen købte de ejendommen på Årsbjerg 5 i Rinkenæs. Det er en ejendom med omkring 8.000 m2 jord til, og det blev straks udnyttet til forskellige dyrehold. Der kom på skift påfugle, geder, høns, ænder, gæs og i mange år gik der dådyr på grunden.

For ca. 2 år siden blev huset og grunden for stor til at det kunne passes. Huset blev solgt og parret flyttede til Ringgården i Gråsten. Esther holder stadig ”hobby-dag” en gang hver uge, og Knud går til trædrejning i Broager.

Igennem en årrække har Esther og Knud Mørch Jensen ligeledes været medlem af og aktivt deltaget i kegleklubben ALF i Gråsten. ■

Esther og Knud Jensen kan fejre krondiamantbryllup. Privatfoto

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83