Guldbryllup i Frøslev

Af Ditte Vennits Nielsen
Elna (71) og Hans Petersen (72), Frøslev, kan lørdag d. 9. september fejre guldbryllup.
Det harmoniske og velkendte par glæder sig til lørdag, hvor de holder fest på Holbøl Landbohjem med 80 gæster.
Elna har for længst lavet både bordpynt og gjort sangene klar, for hun er fantastisk kreativ og hjemmet bærer præg af hendes store lidenskab for patchwork, orkis og blomster.
Elna stammer fra Padborg, hvor hun blev udlært hos manufakturhandler Thomas Hansen & Søn. Hans er opvokset på et husmandssted i Kragelund og blev udlært mekaniker hos firmaet Wind på Nørregade i Padborg. Her mødte de to hinanden, da Elna skulle hente en lille pige i børnehave, som hun passede efter skoletid.
De blev gift og flyttede til Kliplev, hvor de boede i 23 år. Hans havde job flere forskellige steder, blandt andet ved Ford i Aabenraa og glødefabrikken. Elna valgte at gå hjemme og passe parrets 2 døtre Bente og Mona.
De sidste 27 år har guldbrudeparret boet i Frøslev, da de arvede Elnas onkels hus på Vestergade.
Det var dejligt, da Hans de sidste 12 år arbejdede hos Bygma i Padborg, inden han som 62-årig gik på efterløn.
Elna arbejdede i køkken og som rengøringsassistent, da pigerne blev større og efter en skade på armen blev hun de sidste år ansat i fleksjob på fritidshjemmet Stjernen, som ligger få meter fra deres bopæl.
De nyder nu deres aktive otium. Hans er med i en amatørradioklub, flyver med modelfly, har skovbrug på Kolonisthusevej og deltager i punchlauget hver mandag.
Elna dyrker sin hobby på Valdemarshus flere gange om ugen og er i kaffeklub med damerne, mens mændene hygger sig i punchklubben. Her går snakken lystigt, og der bliver livligt diskuteret i begge klubber. 

Elna og Hans Petersen har på lørdag været gift i 50 år.

Elna og Hans Petersen har på lørdag været gift i 50 år.
Foto Ditte Vennits Nielsen