Mona og Hans Erik Johannsen kan fejre guldbryllup – de slog for et halvt århundrede siden bryllupsfesten sammen med hans mors 50 års fødselsdag,  da bruden ventede sig med deres førstefødte, så der skulle papir på forholdet.

Guldbrudepar med stærke rødder i Adsbøl

Mona og Hans Erik Johannsen, Østerbakken i Adsbøl, har torsdag 11. januar været gift i et halvt århundrede.

Dagen forinden fylder hans mor, Maria Magdalena Johannsen, 100 år.

“Vi slog brylluppet sammen med hendes 50 års fødselsdag,” fortæller guldbruden Mona Johannsen.

Der skulle et giftermål til, for Mona ventede sig med den førstefødte Brian. 

Mona og Hans Erik mødte hinanden til dans på restaurant SeaInn i Egernsund, der dengang var et tilløbssted for ungdommen, der ville ud at more sig. 

Mona hjalp til i garderoben, hvor hendes forældre havde ansvaret for at holde styr på de dansendes overtøj. Den fire år ældre Hans Erik kom ud i garderoben for at finde sin dansepartner. Siden har de været par til hverdag og fest.

Ringridning

Parret slog sig ned som lejere i en del af en landejendom i Vester Sottrup. 

Han er uddannet snedker og arbejdede ved en snedkermester, mens hun var hjemme ved børnene. Sønnen Allan kom til, mens de boede i Vester Sottrup. Senere flyttede parret til Adsbøl, hvor de har boet lige siden. 

Her kom datteren Anja til verden. To børn bor i Adsbøl og en tæt på landbrugsskolen i Gråsten.

Mona har arbejdet på Danfoss, på slagteriet i Gråsten og på Holmegård rugeri. Hans Erik har udover at arbejde som snedker kørt lastbil og været møbelmontør hos Kollund Møbler. Familiens alt overskyggende interesse er heste.

“Der er heste i alle vore børns familier. Vi har stået for ringridningen i Adsbøl gennem 40 år,” fortæller Mona Johannsen.

Hun og ægtefællen har også heste. 

Svigermoder bor i dag i Gråsten. Hun har boet størstedelen af sit liv i Adsbøl og var også aktiv i ringridningen, så længe familien stod for det. 

Mona Johannsen er formand for borgerforeningen i Adsbøl og følger med i mangt og meget.

Hun har også tilegnet sig færdigheder i porcelænsmaling: 

Guldbrudeparret har en stor omgangskreds, der tæller en hel del familiemedlemmer. Adsbøl er præget af familien Johannsen.

Der er morgenkaffe i klubhuset på guldbryllupsdagen. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 2. januar 2024

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.