Formand for Gråsten Handel, Gunnar Hattesen, uddeler Jesper Thomsen, byrådsmedlem Daniel Staugaard, Venstres borgmesterkandidat Ellen Trane Nørbo og byrådskandidat Ingrid Johannsen diskuterer fremtiden for handelslivet i Gråsten.

Gråstens historiske bymidte skal tilgodeses

De senere års faldende forbrug, den stigende e-handel og øget konkurrence fra større byer har betydning for udviklingen i de fysiske butikker i Gråsten.

Venstres borgmesterkandidat, Ellen Trane Nørby og byrådsmedlem Daniel Staugaard (V) besøgte forleden Ulsnæs Centeret til en snak om at styrke Gråstens handelsliv. 

Uddeler Jesper Thomsen, er ikke i tvivl om, hvad der skal til.

“Vi skal nok klare os her i centret. En visionær brugsbestyrelse har investeret i stedet. Blandt andet sundhedshuset. Der er mange folk her og der har aldrig været så mange turister som i år. Næste år udvider vi vores delikatesse med 200 kvadratmeter. Det er inde i byen, man skal gøre noget”, siger Jesper Thomsen.

Han suppleres af formand for Gråsten Handel, Gunnar Hattesen, som gerne ser flere cafeer og spisesteder i det historiske centrum for de mange turister.

“For Gråsten Handel er det vigtigt, vi fastholder dagligvarebutikker i bymidten. Vore to dagligvarebutikker – Fakta og Aldi – er i fare for at lukke, hvis de4r åbner en ny dagligvarebutik i Ulsnæs Centret. Det vil være til stor ulempe for vore ældre og vore tusindvis af turister”, siger Gunnar Hattesen.

Rammer for handlen

Ellen Trane Nørby mener, det er Sønderborg Kommunes opgave at skabe gode rammer for handlen. 

“Det gør vi blandt andet ved at lave helhedsplaner for byudvikling. Gråsten har et stærkt navn med slottet og nu den kongelige køkkenhave, men bymidten lider og bare at udvide centerområdet som aflastningsplads er ikke svaret”, siger Ellen Trane Nørby med henvisning til et kommunalt idéoplæg om en udvidelse. Blandt andet med en Rema 1000 som del af Hebru-bygningen.

Jesper Thomsen peger selv på flere ting:

“Man kan stadig nå at opgive udvidelsen af Ulsnæs Centeret med flere dagligvarebutikker. Det vil gøre det nemmere at fastholde en dagligvarehandel i bymidten. For en attraktiv bymidte er også til gavn for centret”, mener Jesper Thomsen. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af

Jimmy Christensen
Jimmy ChristensenFotograf
Ring 29 25 95 50