Artikelbeskrivelse

Gråsten Teglværk henter EU-millioner

Af Gunnar Hattesen
Gråsten Teglværk har været dygtig til at hente støtte i EU’s forsknings- og innovationsprogram.
Virksomheden har fået midler til at udvikle produktet CleanTechBlock – og det kunne de ikke have gjort uden midlerne fra EU.
Projektleder Jacob Bendtsen fortæller:
“Vi er en lille virksomhed, så det har haft utrolig stor betydning for os. Vi har fået muligheden for at udvikle et produkt, som vi forventer os rigtig meget af i fremtiden.
Og det er vigtigt, vi forstår at benytte os af de mange muligheder, der er, for at søge midler i EU”, lyder det fra Jacob Bendtsen.
“Jeg håber også, man fra regionernes og kommunernes side vil afsætte midler til at hjælpe virksomhederne med at få lavet ansøgningerne, siger han.
For det er en tung og besværlig proces, som kan være svær at komme igennem uden faglig hjælp, lyder det fra Jacob Bendtsen.
CleanTechBlock er en ny byggeblok, der sparer energi og naturressourcer. Teglværket har i første omgang fået EU-midler til at lave en markeds-strategi, der med tiden kan give eksport til nye markeder.
Samlet har private virksomheder i Region Syddanmark fået over 220 millioner puljekroner. Det er mere end en tredjedel af samtlige midler til danske virksomheder. 

Gråsten Teglværk har fået midler til at udvikle produktet CleanTechBlock.

Gråsten Teglværk har fået midler til at udvikle produktet CleanTechBlock.