Artikelbeskrivelse

Af Mette Lyngholm Larsen

Spejderne i Gråsten er en del af lokalsamfundet.

De hjælper til ved Oldtimerløbet, de sælger og indsamler juletræer og de har avisindsamling 5 gange om året.

“Vi har været nødt til at sige fra til høstgudstjenesten, da der er så mange “skal” ting”, fortæller Hans Jørgen Albrechtsen om deres aktivitetskalender. Spejderne er dog alle sammen gode til at møde op og være positive.

Som ved rigtig mange andre fritidsaktiviteter, er det svært at få forældre og frivillige til at hjælpe.
“Det er meget de samme som kommer og hjælper til, men vi har klanen til at hjælpe, hvis vi mangler det”, fortæller Hans Jørgen Albrechtsen, som tilføjer, at deres spejdere holder ved rigtig længe.

Aktive seniorer

Gråsten spejderne er sandsynligvis den gruppe i Dybbøl Division med de mest aktive seniorer. De holder møde en gang om ugen.

Udover at være med ved alle arrangementer med resten af gruppen, planlægger seniorerne deres egne ture. I september har de planlagt en kanotur.

De har et godt sammenhold, og flere af de spejdere, der flytter væk bliver passive medlemmer, som dukker op til weekend ture.

Der er 10 aktive medlemmer og til hvert møde kommer der gennemsnitligt 7 mand. Som senior, eller klan, er man mere fri, da der ikke er nogen leder der fortæller, hvad man skal lave. Det betyder også, der er en anden udfordring med at planlægge møderne.

“Til tider kan det være svært at få sat folk i gang, men når vi er i gang, gør vi det også 100 %,” fortæller Morten Steffensen, som er klanens postmodtager.