Gråsten Ringridning lever op til traditionerne med mange heste og ryttere under galgerne, men i 2024 gør den sig tanker om, hvordan damefrokosten kan trække flere til, ligesom ringriderne gerne vil hilse på dronningen næste år, for hun var der ikke i år.

Gråsten Ringridning fortsætter den udstukne kurs mod galgerne

Generelt er det stor tilfredshed med ringridningen i Gråsten. 

Den finder sted midt i juli med god opbakning fra heste, ryttere og andet godtfolk.

“Vi er rigtig godt tilfredse. Der var 168 heste til start i år, hvoraf de 24 var ponyer. Det er en stigning i forhold til sidste år. Der var 273 til fredagsfrokost i teltet, hvilket er en stigning på 30 procent. Det er rigtig fint,” fortæller formanden Andreas Thomsen Nøhr, som forleden aflagde beretning på generalforsamlingen. 

Damefrokosten om lørdagen samlede 125 kvindelige deltagere. Her er tilfredsheden til gengæld ikke så udbredt. 

“Det er status quo i forhold til 2022. Vi ville godt have haft lidt flere deltagere. Vi kigger på, om der er noget, vi kan gøre anderledes i det kommende år for at få flere deltagere,” fortæller Andreas Nøhr Thomsen. 

Bøf og Bajere

I det lille telt ved siden af var 80 mænd til Bøf og Bajere, som arrangementet hedder. 

Gråsten Ringridning har droppet lørdagens ringrideroptog og holder fast i beslutningen. 

Ringrideroptoget søndag vil således fortsat være den eneste gang, heste og ryttere begiver sig ud i byens gader for at præsentere rytterekvipagerne. 

“Vi fik ikke lejlighed til at hilse på Dronningen og kongefamilien i år. Vi håber de kommende år igen at hilse på de kongelige, som det har været tradition i mange år,” siger Andreas Thomsen Nøhr, om det store royale højdepunkt, når rytteroptoget lægger vejen forbi slottet, hvor Dronningen med familie plejer at komme ud og hilse på og modtage hilsner og blomster i store mængder. 

Det spektakulære sammenrend plejer at samle en masse tilskuere og presse, der hellere end gerne lægger vejen forbi for at se Dronningen med børn og børnebørn klappe hestene. 

Som noget nyt var der i år bingo banko i teltet torsdag aften med underholdning. Det samlede over 300 deltagere og vil helt sikkert blive gentaget. Als Udlejning er traditionen tro til stede på Gråsten Ringridning med legeland, hvor de yngste hygger sig i løbet af ringriderfesten. 

Nyvalg

Bo Hansen og Ditte Kjær er gået ud af bestyrelsen for at varetage andre funktioner. Andreas Nøhr blev genvalgt som formand. 

Ind i bestyrelsen er desuden kommet Karsten Haupt, Carsten Jacobsen og Morten Bækdal foruden Celina Seemann. 

De første tre er med i komiteerne og rykker hermed ind i bestyrelsesarbejdet. 

Bestyrelsen består desuden af Torben Andresen, Kasper Mouritsen og Jesper Schlaikjer. 

Gråsten Ringridning finder traditionen tro sted tredje weekend i juli. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 12. december 2023

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Søren Gülck
Søren GülckFotograf
Ring 23 80 12 54

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.