Det er en glad Ingrid Johannsen, der nyder at være ude i naturen.

Glad 50-årig fødselar

Den 5. maj fylder Ingrid Johannsen, mediechef ved Gråsten Avis, 50 år.

Den liberale ildsjæl blev født 5. maj 1970 i Rødding, hvor hun voksede op. Efter studentereksamen kom hun til Aarhus, hvor hun i 1993 blev uddannet butiksassistent. Hun har været med til at åbne tre tøjbutikker og var i 3 år butikschef på strøget i Aarhus.

“Jeg har haft nogle rigtig gode år i tøjbranchen,” siger Ingrid Johannsen om sit daværende arbejde. Efter hendes søn Gustav blev født i 2001 i Aarhus, knoklede den nybagte mor på sin uddannelse og fik en bachelor i ledelse i 2002. Fire år senere kom datteren Signe til verden.

At komme hjem

Selvom hun er født og opvokset i det nordlige Sønderjylland, har Ingrid Johannsen altid haft rødder ved Flensborg Fjord. Med bedsteforældre, der boede i Rinkenæs, og en moster hun stadig besøger jævnligt, er Ingrid kommet i Gråsten-området hele livet. 

Derfor var det ikke en svær beslutning, da hendes daværende mand og parrets to børn trak teltpælene op i 2008 og rykkede til Gråsten.

“Det føltes som at komme hjem” fortæller Ingrid Johannsen, der altid har følt sig meget tilpas blandt sønderjyder. 

“Værdierne, mentaliteten og hvordan man anskuer tingene på, har altid ligget meget godt til mig,” siger Ingrid Johannsen. Hun blev for alvor rodfæstet i Gråsten, da hun i 2018 begyndte at danne par med redaktør på Gråsten Avis, Gunnar Hattesen. 

“Mit liv blev først fuldendt, da vi fandt hinanden,” siger Ingrid Johannsen sværmende.

Mediechef

I 2012 begyndte hendes hidtil længste ansættelse hos Gråsten Avis, hvor hun er mediechef. Hun er glad for sit arbejde og den afvekslingsrige hverdag, hvor hun har mange kontaktflader til det lokale handelsliv. 

Mit detailhandelshjerte nyder at være med til at gøre en forskel og bevare den spændende slotsby Gråsten,” fortæller en smilende Ingrid Johannsen om sit arbejde.

Blåt hjerte

Og det var netop hendes hjerte, hun havde med sig, da hun sidste år besluttede at blive politisk aktiv.

“Jeg har lært hjemmefra, at man i stedet for at være mavesur, skal tage fat og gøre noget ved tingene,” fortæller Ingrid Johannsen om sin opstilling som formand for Gråsten Venstre.

Det at kæmpe for sine mærkesager har hun lært af sine forældre, der bl.a.var aktive for Venstre i Rødding. 

“Jeg synes, at Sønderborg Kommune forvalter de midler, vi har, uhensigtsmæssigt. Vi kunne opnå andre ting, hvis vi gik en anden vej,” siger Ingrid Johannsen, der aldrig har været i tvivl om sit politiske ståsted. Med en velfungerende bestyrelse og nogle flotte resultater ved de seneste to valg, vil Ingrid Johannsen ikke udelukke, selv at blive byrådskandidat for Venstre i fremtiden. 

“Jeg har brug for mere værdi og mere holdning i vores lokalpolitik,” konstaterer hun.

Højskolesang

Én af Ingrids kæpheste er højskolesang. Især i disse tider nyder hun at synge om morgenen, hjulpet af Philip Faber på TV. 

“Den levende fortælling i sangen og friskolelivet har fulgt mig gennem min opvækst og ligger mig meget nært,” fortæller Ingrid Johannsen om sit mangeårige ønske om at genindføre morgensang i folkeskolen.

Udover partipolitik og højskolesang, nyder Ingrid Johannsen sin fritid sammen med kæresten og deres sammenbragte familie og mange lange gåture. Med sin nyeste erhvervelse, en el-cykel, forventer Ingrid også at få mange gode oplevelser i naturen. ■

Skrevet af

Lene Neumann Jepsen
Lene Neumann Jepsen Kommunikationskonsulent
Ring 31 17 05 27

Fotos af

Lene Neumann Jepsen
Lene Neumann Jepsen Kommunikationskonsulent
Ring 31 17 05 27