Uddeler Jesper Thomsen. Arkivfoto.

Fremtiden tegner sig lys for SuperBrugsen i Gråsten, men ikke let

SuperBrugsen er i topform

SuperBrugsen har netop fejret 50 års jubilæum for indvielsen af butikken i Ulsnæs Centret. Butikken blev indviet 30. oktober 1969. På de første tre dage dengang blev der solgt varer for 94.000 kr. mod budgetteret 65.000 kr. Omsætningen var godt 2 millioner kr. I dag er omsætningen over 100 millioner kroner.

“Vi har en topmoderne butik og en fantastisk opbakning i form af 4.600 medlemmer, siger uddeler Jesper Thomsen.

“Men i detailhandelen får man intet forærende i konkurrence med net- og discounthandel”, tilføjer Jesper Thomsen, som kan prale med at stå i spidsen for slotsbyens største forening. 

Han har stået i spidsen for Gråsten og Omegns Brugs­forening i 18 år.

Han fortæller også, at det er en butik i topform, der har rundet det skarpe hjørne. Ikke mindst på grund af de forskellige moderniseringer, butikken har foretaget.

“Vi har taget nogle store skridt, men vi bliver aldrig færdige. At holde sådan en butik up-to-date med alt det nye, det er en løbende proces, fortæller Jesper Thomsen

“Vi er hele tiden nødt til at være opmærksom på vores omkostninger. For fremtiden tegner sig nok lys for Super­Brugsen, men bestemt ikke let. Vi får ikke noget foræret i detailbranchen, så vi skal hele tiden se på, hvor vi kan blive mere rationelle. Vi er jo oppe imod både nethandel og discount, der begge har stærkt begrænsede drifts­udgifter, forklarer Jesper Thomsen.

“Men samtidig har vi noget DNA og en historie, vi skal holde fast i, og det er noget af en balancegang”, siger uddeleren, som glæder sig over, at man hele tiden får flere medlemmer. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83